topBanner
Zelfgemaakte vol-au-vent met ragoutbakje

Zelfgemaakte vol-au-vent met ragoutbakje

met ovenfriet en een frisse salade

Lekker nostalgisch
Lees meer

Geniet in oktober van pure nostalgie op je bord! Kook je favoriete recepten van toen je klein was voor het hele gezin (of voor jezelf) en herbeleef jouw meest dierbare tafelmomenten van vroeger.

Labels:Familie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Halfkruimige aardappelen

1 stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Prei

100 gram

Kipfilethaasjes

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Ragoutbakje

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Ei)

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

10 gram

Verse bladpeterselie

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 stuk(s)

Kippenbouillonblokje

60 gram

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Bloem

2 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3970 kJ
Energie (kcal)949 kcal
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd26.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels11 g
Eiwitten28 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Sieve
Hapjespan
Garde
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 35 - 45 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

2

Breng per persoon 250 ml water en 1/2 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Snipper ondertussen de ui, snijd de champignons in plakken en de prei in fijne ringen. Voeg het kipfilethaasje, de champignons, prei en de helft van de ui toe aan de pan met bouillon. Kook 8 - 10 minuten, of tot de kip gaar is. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.

3

Haal de pan met kippenbouillon van het vuur. Scheid de bouillon van de groenten en de kip, door de bouillon met een zeef over te gieten in een andere pan. Haal de kip uit de zeef en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar tot fijne stukjes. Smelt de boter in een hapjespan. Bak de knoflook en de rest van de ui 2 minuten.

4

Voeg de bloem toe aan de hapjespan en bak al roerend 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon. Roer de saus glad, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken. Voeg dan de groenten en het geplukte kippenvlees toe en breng ruim op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag tot serveren.

5

Bak het ragoutbakje 4 - 5 minuten mee in de oven. Snijd de komkommer in blokjes en de rode paprika in fijne, halve reepjes. Hak de bladpeterselie fijn. Meng in een saladekom de zure room met 1 tl extra vierge olijfolie per persoon en wat peper en zout. Roer de komkommer, rode puntpaprika en de helft van de peterselie door de zure room.

6

Verdeel de frieten over de borden. Vul de ragoutbakjes met de kippenragout en garneer met de overige bladpeterselie. Schep de rest van de ragout bij de frieten en serveer met de salade.