Skip to main content
Zeebaarsfilet met passievrucht

Zeebaarsfilet met passievrucht

Aux légumes rôtis

4.1
(1,2K)

Dit gerecht is een explosie van smaken! De passievrucht geeft een verrassende friszure smaak aan de zeebaars, bataat en bloemkool. Het gerecht is gemakkelijk van tevoren te bereiden, daarna zet je het een tijdje in de oven.

Labels:
Caloriebewust
Unieke ingrediënten
Eet mij eerst
Allergenen:
Noten
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Wortel

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Amandelen

(Bevat: Noten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

200 gram

Mix van bloemkool en bataat

1 stuk(s)

Zeebaarsfilet met huid

(Bevat: Vis)

½ stuk(s)

Passievrucht

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2197 kJ
Energie (kcal)525 kcal
Vetten17 g
waarvan verzadigd2.6 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels13 g
Eiwitten33 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Schil of was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 - 2 cm.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 - 2 cm.

Snijd de peen in halve plakken.
2

Snijd of pers de knoflook fijn en de peen in halve plakken. Snijd de ui in parten en hak de amandelen grof.

Verdeel de aardappelen, knoflook, ui, peen en de mix van bloemkool en bataat over een bakplaat met bakpapier.
3

Verdeel vervolgens de aardappelen, knoflook, ui, peen en de mix van bloemkool en bataat over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 minuten in de oven of totdat de groenten goudbruin kleuren. Leg de laatste 8 minuten de zeebaarsfilet met de velkant omhoog en de amandelen op de groenten.

Lepel het vruchtvlees uit de passievrucht.
4

Snijd ondertussen de passievrucht doormidden, lepel het vruchtvlees eruit en bewaar apart.

Besprenkel met extra vierge olijfolie.
5

Besprenkel de geroosterde groenten met extra vierge olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak.

Garneer met het vruchtvlees van de passievrucht.
6

Verdeel de aardapelen en geroosterde groenten over de borden, serveer met de zeebaarsfilet en garneer met het vruchtvlees van de passievrucht.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders