Zalmfilet in roomsaus met bieslookpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalmfilet in roomsaus met bieslookpuree

Zalmfilet in roomsaus met bieslookpuree

met tomaat en frisse komkommersalade

Naast het neusje heb je ook het huidje van de zalm. Dat laat je bewust zitten - het geeft extra smaak en bevat gezonde omega 3-vetzuren.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Sjalot

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse bieslook

1 stuk(s)

Zalmfilet

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

5 ml

[Plantaardige] melk

1 tl

Mosterd

1 tl

Suiker

1.5 el

Witte balsamicoazijn

1.5 el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

75 ml

Zoutarme visbouillon

½ el

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)872 kcal
Energie (kJ)3649 kJ
Vetten50 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers17 g
Vezels10.6 g
Eiwitten28 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Garde
Steelpan
Aardappelstamper
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de visbouillon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 12 - 15 minuten. Giet daarna af, en laat uitstomen zonder deksel.

Snijden
2

Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Hak de bieslook fijn. Meng de komkommer in een saladekom met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl suiker en een snuf zout. Bewaar apart en schep af en toe om.

Bieslooksaus maken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan. Fruit de sjalot en de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en roerbak 1 - 2 minuten. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en de visbouillon. Roer goed door met een garde en verlaag het vuur laat 5 - 10 minuten zachtjes inkoken.

Puree maken
4

Stamp de aardappelen tot een puree met een aardappelstamper. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe aan de aardappelen om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd en de helft van de bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout.

Zalmfilet bakken
5

Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 - 3 minuten op het vel en 1 - 2 minuten op de andere zijde. Haal ondertussen de steelpan met de saus van het vuur, roer de crème fraîche en de overige bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de zalmfilet op de bieslookpuree, schep de roomsaus eroverheen en garneer met de tomatenblokjes. Serveer met de komkommersalade.

Tip: Wist je dat in zalm veel vitamine D zit? Dit versterkt je immuunsysteem en heb je nodig voor de opname van calcium.