topBanner
Zalmfilet in roomsaus met bieslookpuree

Zalmfilet in roomsaus met bieslookpuree

met tomaat en frisse komkommersalade

3.5/4(697)
Lees meer

Naast het neusje heb je ook het huidje van de zalm. Dat laat je bewust zitten - het geeft extra smaak en bevat gezonde omega 3-vetzuren.

Allergenen:VisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Komkommer

10 gram

Verse bieslook

2 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

50 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

150 ml

Visbouillon

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

3 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Suiker

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3649 kJ
Energie (kcal)872 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels7 g
Eiwitten28 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Steelpan
Garde
Aardappelstamper
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de visbouillon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 12 - 15 minuten. Giet daarna af, en laat uitstomen zonder deksel.

2

Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Hak de bieslook fijn. Meng de komkommer in een saladekom met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl suiker en een snuf zout. Bewaar apart en schep af en toe om.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan. Fruit de sjalot en de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en roerbak 1 - 2 minuten. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en de visbouillon. Roer goed door met een garde en verlaag het vuur laat 5 - 10 minuten zachtjes inkoken.

4

Stamp de aardappelen tot een puree met een aardappelstamper. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe aan de aardappelen om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd en de helft van de bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout.

5

Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 - 3 minuten op het vel en 1 - 2 minuten op de andere zijde. Haal ondertussen de steelpan met de saus van het vuur, roer de crème fraîche en de overige bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de zalmfilet op de bieslookpuree, schep de roomsaus eroverheen en garneer met de tomatenblokjes. Serveer met de komkommersalade.