Soms heb je weinig ingrediënten nodig om een lekker gerecht te maken. Dit is er zo eentje! Je serveert de Schotse zalm met twee soorten luxe aardappelen: de vitte lotte en de miss mignonne aardappel. Het verschil tussen deze twee verschillende aardappelsoorten is heel duidelijk te zien aan het aardappeltje.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
250 g
Pomme de terre
200 g
Panais
½
Pomme
1
Filet de saumon avec peau
1 cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
Was de aardappelenmix grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en bestrooi met zout.
Schil ondertussen de pastinaak met een dunschiller en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de appel (jonagold), verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Zorg dat de pastinaak en appel net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Pureer de pastinaak en appel met een staafmixer tot pastinaak- appelcrème. Voeg een beetje kookvocht toe om het smeuïg te maken en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilet 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout.
Verdeel de zalmfilet, gekleurde aardappelen en pastinaak-appelcrème over de borden.