
Snelle wrap met vegetarische döner kebab
met witte kaas, kruidendressing en komkommer
Het woord tortilla kan verschillende betekenissen hebben. Zo is het in het Spaans zoiets als 'kleine taart', 'koek' of 'maiskoek'. De vertalingen worden gebruikt in zowel de Spaanse als Mexicaanse keuken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
2 stuk(s)
Witte tortilla
(Bevat Tarwe)
80 gram
Vegetarische döner kebab
(Bevat Mosterd, Haver, Soja, Tarwe)
50 gram
Radicchio en ijsbergsla
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Ui
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
⅓ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Water
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
- Snijd de ui in halve ringen.
Tip: Je verwarmt de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en de vegetarische döner kebab toe aan de pan en bak in 5 - 7 minuten gaar.
Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

- Bak de tortilla's 2 - 4 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes.
- Meng in een saladekom de sla met per persoon: 1/2 el witte wijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
- Meng in een kleine kom de mayonaise met het water en 1 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon.

- Verdeel de sla over de tortilla's.
- Beleg de tortilla's vervolgens met de gebakken ui en de döner kebab.
- Verdeel de komkommer over de tortilla's en verkruimel de witte kaas erover.
- Besprenkel met de dressing, vouw dicht en serveer.