Skip to main content
Wortel-pastinaaksoep met noten-rozijnenbrood

Wortel-pastinaaksoep met noten-rozijnenbrood

Het noten-rozijnenbrood komt van onze bakker Le Perron

3.8
(1,7 k)

In deze soep combineren we de oranje peen met pastinaak, een witte winterwortel. Op ons blog laten we zien hoe je pastinaak gemakkelijk schoonmaakt. Wortels zijn er in nog veel meer kleuren. Het verhaal doet de ronde dat Nederlanders de wortel in een oranje kleur hebben gekweekt, als eerbetoon aan Willem van Oranje

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Gluten
Fruits à coque
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½

Oignon

100 g

Pomme de terre à chair ferme

125 g

Panais

¼

Carotte

½ cc

Curcuma en poudre

1

Petit pain aux raisins et aux noix

(Contient: Gluten, Fruits à coque)

2 brin(s)

Coriandre fraîche

(Peut contenir : Céleri)

20 g

Amandes

(Contient: Fruits à coque Peut contenir : Fruits à coque, Graines de sésame, Arachides)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

¾

Bouillon de légumes

1 cs

Huile d'olive vierge extra

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)3004 kJ
Calories718 kcal
Graisses31 g
Graisses saturées5 g
Glucides87 g
Fibres alimentaires16 g
Protéines16 g

Ustensiles

Cuisinière
Poêle
Couvercle
Grande poêle
Petit bol
Mixeur plongeant

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon.

Snijd de pastinaak.
2

Snipper de ui. Schil of was de aardappelen (melody) grondig en schil de pastinaak. . Snijd de aardappelen, pastinaak en peen in blokjes van 2 cm.

Voeg de pastinaak, peen en kurkuma toe.
3

Verhit de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de pastinaak, peen en kurkuma toe en bak al roerende 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen en 400 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.

4

Bak ondertussen het noten-rozijnenbrood 8 minuten in de oven.

Meng tot een amandel-korianderolie.
5

Snijd of hak de koriander en de amandelen extra fijn. Meng met de extra vierge olijfolie in een kom tot amandel-korianderolie en voeg naar smaak peper en zout toe.

6

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Zet de soep terug op het vuur, bestrooi met peper en zout toe en verhit nog 1 minuut.

Garneer met amandel-korianderolie.
7

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer de soep met de amandel-korianderolie en serveer met het noten-rozijnenbrood.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes