Skip to main content
Witte grillkaas in honing met geroosterde bloemkool
Witte grillkaas in honing met geroosterde bloemkool

Witte grillkaas in honing met geroosterde bloemkool

met roti, komkommersalade en verse kruiden

Receptontwikkelaar Iris: "Toen ik voor het eerst grillkaas proefde was ik meteen verkocht! Die eerste keer at ik een Indiase dahl, met deze heerlijke kaas als garnering. Voor deze rotiwrap heb ik het gecombineerd met een kruidige saus, bloemkool en frisse komkommer."

Labels:
Veggie
Allergenen:
Mosterd
Tarwe
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Roti

(Bevat: Mosterd, Tarwe)

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

½

Tomatenpuree

5 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat: Mosterd, Selderij)

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

150 gram

Bloemkool

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Mini-komkommer

stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

50 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4204 kJ
Energie (kcal)1005 kcal
Vetten60.5 g
waarvan verzadigd35.3 g
Koolhydraten73.3 g
waarvan suikers21.3 g
Vezels11.3 g
Eiwitten40.3 g
Zout4.2 g
Potassium129.9 mg
Calcium28.4 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Bloemkool roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes, de steel in blokjes en de bladeren in dunne repen. Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 20 - 25 minuten in de oven, of tot de bloemkool gaar is.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Snipper de ui. 
  • Snijd de verse kruiden fijn, maar houd de koriander en munt apart van elkaar.
  • Snijd de limoen in 4 partjes.
Saus maken
2
  • Meng in een kleine kom de komkommer, munt, de helft van de ui en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
  • Verhit de boter in een sauteerpan op middelmatig vuur. Bak de overige ui met de Afrikaanse kruiden, het currypoeder en de mix van verse gember, knoflook en rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) 2 minuten.
  • Verlaag het vuur, voeg de tomatenpuree toe en bak nog 5 minuten.
Kaas bakken
3
  • Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. 
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de grillkaas in 4 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper. 
  • Roer de honing erdoor, haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verwarm de roti 3 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Voeg de culinaire room en de aangegeven hoeveelheid water toe aan de tomatenpuree. Verhoog het vuur en kook 1 - 2 minuten. Haal de pan van het vuur en roer de bloemkool erdoorheen.
  • Garneer de bloemkool met de koriander en eventuele overige limoenpartjes.
  • Serveer de grillkaas, bloemkool, roti en komkommersalade in aparte schaaltjes, zodat iedereen de eigen roti kan beleggen.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla