Wildzwijnburger met gekaramelliseerd witloof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wildzwijnburger met gekaramelliseerd witloof

Wildzwijnburger met gekaramelliseerd witloof

met krieltjes en een salade van appel en veldsla in mosterddressing

Wist je dat aardappelen, en dus krieltjes, meer vitaminen behouden als je ze ongeschild kookt?

Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Witloof

½ stuk(s)

Appel

20 gram

Veldsla

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Honing

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)861 kcal
Energie (kJ)3602 kJ
Vetten52 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers27 g
Vezels8.2 g
Eiwitten26 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Cuire les grenailles à l'eau
1

Portez une grande quantité d’eau à ébullition dans la casserole. Lavez les grenailles, puis coupez-les en 2, voire en 4 pour les plus grosses. Faites-les cuire 10 à 14 minutes à couvert, puis égouttez et réservez-les sans couvercle. Salez et poivrez.

Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Cuire les chicons
2

Coupez le bas des chicons et taillez-les par le milieu. Retirez-en le cœur dur. Taillez le légume en fines lamelles dans la longueur. Faites chauffer 1/2 cs de beurre par personne dans la poêle et faites-y revenir les chicons 2 à 3 minutes. Ajoutez le miel ainsi que du sel et du poivre. Faites sauter les chicons à feu vif 3 à 4 minutes de plus, jusqu’à ce qu’ils soient "al dente" et légèrement dorés.

Tip: Voeg eventueel meer of minder honing toe naar smaak. De honing gaat de bitterheid van het witloof tegen.

Cuire la viande
3

Faites chauffer 1/2 cs de beurre par personne à feu moyen-vif dans la poêle. Faites-y cuire le steak haché de sanglier 2 à 4 minutes de chaque côté.

Servir
4

Dans le saladier, préparez la vinaigrette en mélangeant, par personne, 1 cc de moutarde, 1 cc de vinaigre balsamique blanc et 1/2 cs d’huile d’olive vierge extra, puis salez et poivrez. Coupez la pomme en quartiers et mélangez-les à la vinaigrette avec la mâche. Servez les grenailles, les steaks hachés et les chicons sur les assiettes. Présentez la salade et la mayonnaise en accompagnement.