Skip to main content
Warme aardappelsalade met gerookte forel
Warme aardappelsalade met gerookte forel

Warme aardappelsalade met gerookte forel

Met rode paprika, citroen en dille

Forel is familie van de zalm en is zacht van smaak. Van oudsher wordt forel boven beuken of eikenhout gerookt. Vroeger was dit een manier om de vis te conserveren, terwijl het nu vooral vanwege de smaak wordt gedaan. De dressing van citroen en dille is lekker fris bij de aardappelsalade.

Labels:
Calorie Smart
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Mini-romaine sla

½ stuk(s)

Citroen

4 bosje(s)

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Gerookte forelfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1.5 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)576 kcal
Vetten28 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes koken
1

• Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel en breng aan de kook. • Kook de krieltjes in 15 – 17 minuten beetgaar en giet af

Snijden en bakken
2

• Snijd de rode paprika in blokjes. • Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de mini-romainesla in repen. • Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de paprika, rode ui en knoflook 5 – 6 minuten op middelhoog vuur.

Dressing maken, vis verdelen
3

• Pers de citroen uit en snijd de dille fijn. • Meng in een saladekom 1 el citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie, honing, dille, peper en zout. • Verdeel de gerookte forel met 2 vorken in kleine stukken.

Serveren
4

• Meng in de saladekom de dilledressing met de miniromainesla, krieltjes, paprika, ui en gerookte forel. • Verdeel over de borden en besprenkel naar smaak met het overige citroensap.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla