Skip to main content
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering en snijbonen

Pilav verwijst naar een specifieke kookmethode voor rijst: de korrels worden eerst geroosterd met aroma's en specerijen, en daarna gekookt in bouillon. Hierdoor krijg je luchtige en losse rijstkorrels.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Soja
Pinda's
Selderij
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Gesneden snijbonen

75 gram

Basmatirijst

½ zakje(s)

Gele currykruiden

50 gram

Bimi broccoli

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

5 gram

Gemberpuree

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Thais basilicum

25 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Walnoten, Paranoten, Cashewnoten, Amandelnoten, Hazelnoten, Macadamianoten, Pistachenoten, Pecannoten)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Gele wortel

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

Olijfolie

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Pikante rode saus

Voedingswaarden

Energie (kJ)3120 kJ
Energie (kcal)746 kcal
Vetten37.5 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten80.9 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels12.4 g
Eiwitten20.1 g
Zout3.2 g
Potassium96.3 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de wortel. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper in ringen.
  • Verhit een klontje boter in een sauteerpan op middelmatig vuur. Bak de ui, de gemberpuree en de helft van de rode peper 2 minuten.
Seroendeng maken
2
  • Voeg de knoflook en currykruiden toe en bak 1 minuut.
  • Roer de rijst erdoorheen. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur naar middellaag en kook, afgedekt, 15 - 18 minuten. Roer regelmatig door.
  • Verhit een pan zonder olie op hoog vuur. Rooster de pinda’s en kokosrasp goudbruin, haal uit de pan en bewaar apart.
Snijden
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op hoog vuur. Bak de wortel en bimi broccoli 3 - 4 minuten, of tot rondom hij bruin kleurt. 
  • Blus af met de sojasaus en een scheutje water. Laat, afgedekt, 4 - 5 minuten zachtjes koken op middellaag vuur, of tot de groenten gaar zijn. 
  • Snijd ondertussen het Thaise basilicum in reepjes.
Serveren
4
  • Voeg de snijbonen toe aan de rijst en stoom 4 - 5 minuten, of tot de snijbonen gaar zijn. 
  • Verdeel de pilav over diepe borden.
  • Leg de sojabonen, wortel en bimi broccoli erbovenop.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie. Garneer met het Thaise basilicum, de seroendeng en de overige rode peper.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders