Skip to main content
Hartige pie met romige vulling
Hartige pie met romige vulling

Hartige pie met romige vulling

met uienchutney en mesclunsalade met zonnebloempitten en mosterdzaad

Mesclun is een Franse salademix, afkomstig uit de Provence. De naam betekent "mengsel" in het Provençaalse dialect en omdat het alleen jonge slablaadjes bevat, is het doorgaans erg mals.

Labels:
Eenpansgerecht
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Pastinaak

½ stuk(s)

Wortel

1 snufje

Nootmuskaat

20 gram

Uienchutney

5 gram

Verse salie

(Kan bevatten: Selderij)

40 gram

Mesclun

½ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat: Mosterd)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Sesamzaad, Noten, Macadamianoten, Amandelnoten, Paranoten, Pinda's, Hazelnoten, Walnoten, Pistachenoten, Cashewnoten, Pecannoten)

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Wittewijnazijn

[Plantaardige] melk

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3832 kJ
Energie (kcal)916 kcal
Vetten56.3 g
waarvan verzadigd25.2 g
Koolhydraten70.3 g
waarvan suikers23.2 g
Vezels14.4 g
Eiwitten30 g
Zout2 g
Trans Fat0.1 g
Potassium756 mg
Calcium89 mg
Iron0.9 mg

Benodigdheden

Grote wok of hapjespan
Ovenschaal
Koekenpan
Bakkwast
Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Was of schil de pastinaak en wortel en snijd beide in kleine blokjes.
  • Verhit een klontje boter in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook, wortel en pastinaak 5 - 7 minuten. Breng flink op smaak met peper en zout.
Salie snijden
2
  • Snijd de worst open, knijp het worstvlees uit het vel boven de pan en bak 3 minuten.
  • Snijd de salieblaadjes fijn.
  • Rasp een mespuntje nootmuskaat boven de pan. Voeg de salie, de uienchutney en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten koken, of tot de saus is ingedikt (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel 1/2 el bloem per persoon toe om de saus te binden.

Ovenschaal vullen
3
  • Schep de vulling in een ovenschaal (zie Tip).
  • Bedek met het deeg. Snijd het overtollige deeg eraf en gooi weg, of gebruik eventueel om de bovenkant van de pie te versieren. 
  • Prik met een vork meerdere keren in de bovenkant van de pie.

Tip: Gebruik een extra ovenschaal als je voor meer dan drie personen kookt.

Zonnebloempitten roosteren
4
  • Bestrijk de bovenkant van de pie met wat melk. Bak de oven in 20 - 25 minuten goudbruin.
  • Verhit ondertussen een pan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de zonnebloempitten goudbruin.
  • Haal uit de pan en houd apart.
Afmaken
5
  • Meng in een kleine kom de wittewijnazijn met het mosterdzaad.
  • Breng op smaak met een snuifje zout.
  • Meng in een kom de sla met wat extra olijfolie naar smaak.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Serveer de pie met de salade.
  • Garneer de salade met het mosterdzaad en de zonnebloempitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders