Noedels met vegetarische kip in pikante saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met vegetarische kip in pikante saus

Noedels met vegetarische kip in pikante saus

met paksoi, mais en gefrituurde uitjes

Paksoi, met zijn knapperige stelen en zachte bladeren, is een veelzijdige en voedzame groente. Oorspronkelijk afkomstig uit China, wordt het vaak gebruikt in de Aziatische keuken vanwege zijn milde, sappige smaak.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Eieren
•Soja
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Brede rijstnoedels

80 gram

Vegetarische kipstukjes

(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

½ stuk(s)

Paksoi

70 gram

Maïs in blik

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2951 kJ
Energie (kcal)705 kcal
Vetten26.8 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten84.5 g
waarvan suikers26.6 g
Vezels9.4 g
Eiwitten28.2 g
Zout4.8 g

Benodigdheden

•Pan
•Wok
•Koekenpan

Instructies

Noedels koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de rijstnoedels in 6 - 7 minuten beetgaar. Giet af en bewaar apart.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Bak de ui met de mix van verse gember, knoflook en rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) 1 - 2 minuten.
Veggie kip bakken
2
  • Verwijder de onderkant van de paksoi en snijd zowel de bladeren als de stelen fijn. Houd beide gescheiden.
  • Voeg de stelen toe aan de wok en bak 3 - 4 minuten.
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische kipstukjes in 3 - 4 minuten lichtbruin.
  • Voeg het water en de honing toe. Laat 1 minuut indikken en breng op smaak met peper en zout.
Afmaken
3
  • Laat ondertussen de mais uitlekken en voeg de mais toe aan de wok, samen met de noedels, paksoibladeren, zoete Aziatische saus, sojasaus en ketjap (zie Tip).
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Gezondheidstip: Als je je zoutinname wilt beperken, gebruik dan hier slechts de helft van de sojasaus. Je kunt later bij het serveren meer toevoegen naar smaak.

Serveren
4
  • Serveer de noedels op diepe borden.
  • Leg de vegetarische kipstukjes erbovenop en garneer met de gefrituurde uitjes.