topBanner
Volkoren pita's met pikante kipgyros

Volkoren pita's met pikante kipgyros

met zelfgemaakte tzatziki en little gem

Lees meer

Buffelyoghurt geeft jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en een volle smaak.

Labels:Lekker snelBalans
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

⅔ stuks

Komkommer

1 stuks

Knoflookteen

120 g

Buffelyoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Ui

2 stuks

Little gem

½ stuks

Rode peper

2 tl

Gemalen komijnzaad

200 g

Kipgyros

4 stuks

Volkoren pitabrood

(BevatGlutenbevattende granen)

10 g

Verse munt

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2636 kJ
Energie (kcal)630 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels13 g
Eiwitten37 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de helft van de knoflook in een kom met de komkommer en de buffelyoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de ui in halve ringen. Snijd de little gem in repen.Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.Verhit een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak 1 tl komijn per persoon tot deze begint te geuren. Voeg de olijfolie, ui en overige knoflook toe. Bak 3 minuten).

3

Voeg de kipgyros toe aan de smaakmakers en bak 4 - 6 minuten. Bak eventueel een deel van de rode peper mee met de gyros. Breng op smaak met peper en zout. Bak de volkoren pita's 3 - 5 minuten in de oven. Snijd de blaadjes munt in reepjes. Meng de helft van de munt door de tzatziki.

4

Zet alles in verschillende schoteltjes op tafel. Laat ieder zijn eigen volkoren pita vullen met little gem, tzatziki, gyros en verse munt. Garneer naar smaak met rode peper.