HelloFresh
topBanner
Visstoof met kokosmelk en limoen

Visstoof met kokosmelk en limoen

met rijst en paprika

Lees meer

Deze makkelijk te maken visstoof is geïnspireerd op moqueca Baiana, ofwel visstoof uit het Braziliaanse Bahia. Door de vis te garen in de saus, trekken alle smaken - kokos, paprika en kerriepoeder - er goed in. De limoenrasp geeft de rijst een frisse smaak.

Labels:BalansEten binnen 3 dagenFamily
Allergenen:SelderijMosterdVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Rode paprika

100 ml

Kokosmelk

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

1 blik

Tomatenblokjes

170 g

Zilvervliesrijst

2 stuks

Koolvisfilet zonder huid

(BevatVis)

½ stuks

Limoen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2694 kJ
Energie (kcal)644 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Rasp
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika klein. Roer de kokosmelk goed door zodat eventuele klontjes oplossen.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, de knoflook en het kerriepoeder 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, kokosmelk en de tomatenblokjes toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 10 – 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur.

3

Voeg ondertussen de zilvervliesrijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en laat staan met deksel op de pan. Breng de rijst op smaak met peper en zout.

4

Dep ondertussen de koolvisfilet droog met keukenpapier en snijd in 4 gelijke stukken. Leg de koolvisfilet in de laatste 6 – 8 minuten op de groenten en laat, afgedekt, meegaren op middellaag vuur. Breng daarna op smaak met peper en zout.

5

Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in parten.

6

Voeg 1 tl limoenrasp per persoon toe aan de rijst en knijp naar smaak het sap uit de limoenpartjes erover. Verdeel de rijst en de visstoof over de borden. Garneer met de overige limoenpartjes.