Skip to main content
Luxe miso ramen met varkenshaas
Luxe miso ramen met varkenshaas

Luxe miso ramen met varkenshaas

met zachtgekookt eitje, paksoi, mais en lente-ui

Eieren worden veelzijdig gebruikt in veel Aziatische noedelgerechten: ze kunnen gepocheerd, gebakken of zachtgekookt worden geserveerd. Ze zorgen zeker voor een meer voedzaam en compleet gerecht!

Allergenen:
Ei
Gluten
Tarwe
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ bosje(s)

Lente-ui

10 gram

Witte miso

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

70 gram

Maïs in blik

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Gluten, Tarwe)

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Paksoi

10 ml

Sojasaus met minder zout

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zonnebloemolie

300 ml

Zoutarme runderbouillon

½ tl

Wittewijnazijn

1 el

Ketjap of zoete sojasaus

naar smaak

Pikante rode saus

Voedingswaarden

Energie (kJ)2950 kJ
Energie (kcal)705 kcal
Vetten23.7 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers22.1 g
Vezels8.5 g
Eiwitten47.5 g
Zout6.3 g
Potassium398.8 mg
Calcium78.5 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Steelpan
Grote wok of hapjespan
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Zeef

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Breng water aan de kook in een steelpan voor de eieren.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Groenten snijden
2
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote wok of diepe pan op middelhoog vuur.
  • Bak al roerend het witte gedeelte van de lente-ui, de knoflook, rode peper en gemberpuree 1 - 2 minuten.
Ei koken
3
  • Voeg de zoete Aziatische saus en witte miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) toe aan de pot en bak nog 2 minuten.
  • Voeg de sojasaus, wittewijnazijn, de helft van de ketjap of zoete sojasaus en de bouillon toe.
  • Proef en voeg pikante rode saus toe naar smaak.
  • Kook de eieren in 5 - 7 minuten zacht. Giet daarna af en laat schrikken ondder koud water. Pel de eieren.
Varkenshaas bakken
4
  • Verhit ondertussen een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant.
  • Dek de pot af en bak 4 - 5 minuten verder.
  • Voeg de overige ketjap of zoete sojasaus toe en bak nog 1 minuut.
  • Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren.
Afmaken
5
  • Voeg de noedels en paksoi toe aan de wok of diepe pan en bak al roerend 2 - 4 minuten, of tot de noedels gaar zijn.
  • Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet.
Serveren
6
  • Snijd de varkenshaas in schijfjes en halveer het ei.
  • Serveer de ramen over diepe borden of kommen en verdeel de mais, varkenshaas en het ei eroverheen.
  • Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders