Deze Vietnamese omelet is een eitje om te maken. Je bakt de omelet met gehakt en geroerbakte groenten en serveert er rijst bij – zo wordt het een volwaardige maaltijd. De combinatie van gember en sojasaus is een graag geziene smaakmaker in de Aziatische keuken en geven jouw maaltijd extra smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Sjalot
7.5 gram
Munt, koriander en Thais basilicum
85 gram
Pandanrijst
1 tl
Sesamolie
2 stuk(s)
Ei
1 tl
Sojasaus
1 tl
Vissaus
60 gram
Half-om-half gehakt
¼ stuk(s)
Komkommer
200 gram
Chinese groentemix
1 el
Witte balsamicoazijn
½ tl
Suiker
1.5 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en voeg een snuf zout toe. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot en snijd de verse koriander fijn. Snijd de blaadjes verse munt en Thais basilicum in reepjes.
Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Meng er 1 tl van de sesamolie per persoon door.
Kluts de eieren samen met per persoon 1 tl sojasaus en 1 tl vissaus in een grote kom. Voeg het gehakt, de knoflook, de sjalot en de gember toe en roer los met een vork. Meng in een saladekom de witte balsamicoazijn, de suiker en een snuf zout. Snijd de komkommer in kleine blokjes, voeg toe aan de saladekom een schep om met de dressing.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een kleine koekenpan op middelhoog vuur en bak per persoon 1 omelet. Bak de omelet ongeveer 6 minuten, of totdat het ei aan de bovenkant begint te stollen. Draai voorzichtig om, eventueel met 2 spatels, en bak nog 2 – 3 minuten op de andere zijde. Het is niet erg als de omelet een beetje stuk gaat.
Verhit ondertussen 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op hoog vuur. Voeg de groentemix toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak 4 – 6 minuten.
Verdeel de rijst over de borden. Leg de omelet op het bord en bedek met het grootste deel van de groenten. Vouw de omelet dicht en bestrooi met de verse kruiden. Serveer met de komkommersalade.