HelloFresh
topBanner
Verse tagliatelle met zelfgemaakte spinaziepesto

Verse tagliatelle met zelfgemaakte spinaziepesto

met geroosterde cherrytomaatjes en parmigiano reggiano

Lees meer

Verse pasta én zelfgemaakte pesto – moeten we nog meer zeggen? Als een échte Italiaanse chef zet jij vanavond een felgroen pastagerecht op tafel. Pesto maken is niet moeilijk – blijf goed proeven tijdens het bereiden, zodat hij precies de smaak krijgt die jij lekker vindt.

Labels:FamilyVeggie
Allergenen:Pinda'sNotenGlutenbevattende granenEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 g

Rode cherrytomaten

½ stuks

Citroen

2 stuks

Knoflookteen

150 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Parmigiano reggiano

10 g

Cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

250 g

Verse tagliatelle

(BevatGlutenbevattende granen, Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Olijfolie

3 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3504 kJ
Energie (kcal)838 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels6 g
Eiwitten28 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan
Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan
Rasp
Kom
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in 2 pannen ruim water aan de kook voor de verse tagliatelle en de spinazie. Halveer de rode cherrytomaten en pers de citroen uit.

2

Leg de rode cherrytomaten in een ovenschaal. Besprenkel met  3/4 el olijfolie per persoon en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Breng goed op smaak met peper en zout en bak  12 - 15 minuten in de oven.

3

Pel de knoflook, maar laat hem verder heel. Kook de spinazie samen met de knoflook 3 - 4 minuten in de ene pan met deksel. Giet af en bewaar wat kookvocht. Rasp de parmigiano reggiano grof. Verwarm ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Kook de verse tagliatelle, afgedekt, 4 - 6 minuten in de andere pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

5

Meng ondertussen in een hoge kom de spinazie, de knoflook, 3/4 van de geraspte parmigiano reggiano en de cashewnoten. Voeg per persoon 1 el citroensap, 11/2 el extra vierge olijfolie en 1 el kookvocht toe en pureer dan met een staafmixer tot een gladde pesto. Proef en breng goed op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de verse tagliatelle over de borden en schep de spinaziepesto erop. Verdeel de cherrytomaten erover en besprenkel met het overgebleven vocht van de cherrytomaten. Garneer met de overige parmigiano Reggiano.