HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVerse Tagliatelle Met Gebakken Paddenstoelen
topBanner
Verse tagliatelle met gebakken paddenstoelen

Verse tagliatelle met gebakken paddenstoelen

met salieboter, semi-gedroogde tomaten en rucola

Lees meer

Deze verse pasta wordt dagelijks met liefde bereid door de Pastafabriek, met speciaal gemalen meel uit Italië en Nederlandse vrije-uitloopeieren.

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen:EierenGlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse salie

(Kan bevattenSelderij)

250 gram

Champignons

1 stuk(s)

Portobello

10 gram

Zonnebloempitten

250 gram

Verse tagliatelle

(BevatEieren, Gluten, Tarwe)

60 gram

Semi-gedroogde tomaten

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

2 tl

Wittewijnazijn

4 el

Roomboter

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3132 kJ
Energie (kcal)749 kcal
Energie (kJ)3132 kJ
Energie (kcal)749 kcal
Vetten39.33 g
Vetten39.33 g
waarvan verzadigd18.1 g
waarvan verzadigd18.1 g
Koolhydraten75.38 g
Koolhydraten75.38 g
waarvan suikers6.3 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels7.88 g
Vezels7.88 g
Eiwitten20.85 g
Eiwitten20.85 g
Zout0.6 g
Zout0.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan
Steelpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de blaadjes van de salie in reepjes.
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de verse tagliatelle.
  • Snijd de champignons in plakken. Snijd de portobello in reepjes.

Tip: Deze maaltijd is niet alleen lekker snel te bereiden, maar bevat ook nog eens 200 gram groente en weinig zout. Lekker, gemakkelijk én goed voor een gezonde bloeddruk!

2
  • Verhit een grote koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de zonnebloempitten toe en rooster de zonnebloempitten, of tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de sjalot 2 minuten.
  • Voeg de champignons, portobello en knoflook toe en bak 6 minuten. Blus af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Kook de verse tagliatelle, afgedekt, in 4 – 6 minuten gaar (zie Tip). Giet voorzichtig af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit de roomboter in een steelpan op laag vuur. Voeg de salie toe en laat 3 minuten zachtjes bakken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten in reepjes.
  • Meng de tagliatelle in de steelpan met de salieboter.

Tip: De verse tagliatelle kan een beetje aan elkaar gaan plakken. Gebruik twee vorken om de pasta tijdens het koken los te maken.

4
  • Verdeel de rucola over de borden met daarop de verse tagliatelle.
  • Schep de gebakken paddenstoelen op de tagliatelle.
  • Garneer met de semi-gedroogde tomaten en de zonnebloempitten.