Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

met Grana Padano en vers basilicum

Je kent mascarpone misschien alleen van het dessert tiramisu. In dit gerecht wordt het gebruikt om een heerlijk romige tomatensaus te maken.

Labels:
Familie
Allergenen:
Eieren
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Verse spaghetti

(Bevat Eieren, Tarwe)

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

¼ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3476 kJ
Energie (kcal)831 kcal
Vetten33.5 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten88.6 g
waarvan suikers14.1 g
Vezels6.9 g
Eiwitten40.8 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de verse pasta (zie Tip). 
  • Snijd de puntpaprika in smalle repen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Snijd het basilicum grof.

Tip: Kook het water eerst in de waterkoker om tijd te besparen.

Saus maken
2
  • Voeg het kipgehakt toe aan de sauteerpan en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur.
  • Voeg daarna de puntpaprika en de tomatenblokjes toe.
  • Verkruimel 1/4 runderbouillonblokje per persoon boven de sauteerpan. Laat het geheel, afgedekt, 5 - 6 minuten pruttelen.
  • Kook ondertussen de verse pasta 4 - 6 minuten in de pot met deksel.
  • Schep wat van het kookvocht uit de pan en houd apart. Giet de pasta af en laat zonder deksel uitstomen.
Saus afmaken
3
  • Haal de saus van het vuur en meng de mascarpone erdoorheen.
  • Voeg de verse pasta toe aan de saus.
  • Meng er nog 1 el kookvocht per persoon doorheen. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met het verse basilicum en de Grana Padanovlokken.