Skip to main content
Verse makreel met knoflook-peterseliekrieltjes
Verse makreel met knoflook-peterseliekrieltjes

Verse makreel met knoflook-peterseliekrieltjes

Met spinazie, tomaat en kappertjes

Makreel is een 'vette' vis en zit dus boordevol gezonde omega 3-vetzuren en eiwitten. Deze vis wordt vaak gerookt gegeten, maar vandaag bak je verse makreel op het vel. Het vlees is stevig, maar toch sappig en zacht. Gebruik een pan met goede anti-aanbaklaag of zorg dat er voldoende olie in de pan zit en draai de makreel voorzichtig om. Zo voorkom je dat de vis tijdens het bakken uit elkaar valt.

Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

3 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Pruimtomaat

10 gram

Kappertjes

200 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Verse makreelfilet met huid

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Wittewijnazijn

600 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3117 kJ
Energie (kcal)745 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers4.6 g
Vezels9 g
Eiwitten30 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Grote pan
Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Pan
1

Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Breng de bouillon aan de kook in een grote pan voor de spinazie.

snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en hak de bladpeterselie fijn. Was of schil de krieltjes en halveer ze. Voeg de krieltjes toe aan de pan met water en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en schep om met de roomboter, bladpeterselie en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

Tomaat
3

Snijd ondertussen de pruimtomaat in kleine blokjes van ongeveer 1/2 cm en meng in een kom met de kappertjes en de wittewijnazijn en breng op smaak met peper en zout.

Spinazie
4

Kook de spinazie 5 minuten in de pan met bouillon (dit heet blancheren). Giet de spinazie af in een vergiet en druk het vocht er zoveel mogelijk uit met de bolle kant van een lepel. Breng de spinazie op smaak met peper.

Vis
5

Dep de makreelfilet droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de makreelfilet 2 – 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Let op: verse makreel kan snel aanbakken, gebruik daarom een pan met goede anti-aanbaklaag of wat extra bakvet.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden en schep de spinazie ernaast. Leg de makreelfilet op de spinazie en garneer de makreelfilet met de tomaat en kappertjes. Besprenkel naar smaak met de dressing van de tomaat. Let wel op, deze is vrij zuur door de wittewijnazijn.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus