Skip to main content
Verse conchiglie met tomatensaus en spekjes
Verse conchiglie met tomatensaus en spekjes

Verse conchiglie met tomatensaus en spekjes

Met spinazie, rozemarijn en geraspte belegen kaas

4.1
(202)

Komt dit gerecht je bekend voor? We hebben het recept in een nieuws jasje gestopt en deze keer gekozen voor verse conchiglie in plaats van gnocchi. Deze schelpvormige pasta vult zich vanzelf met de zelfgemaakt tomatensaus. Breng de saus lekker op smaak met rozemarijn en grana padano.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Selderij
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

60 gram

Rode cherrytomaten

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat: Selderij)

25 gram

Spekblokjes

½ tl

Gedroogde rozemarijn

100 gram

Passata

125 gram

Verse conchiglie

(Bevat: Gluten)

½ bakje(s)

Basilicumcrème

12 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ tl

Rodewijnazijn

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

¼ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2623 kJ
Energie (kcal)627 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels6 g
Eiwitten24 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Hapjespan
Pan met deksel

Instructies

Snijden
1

Pers of snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten. Scheur of snijd de spinazie klein. Scheur het basilicum in reepjes.

Spek bakken
2

Verhit een hapjespan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes, zonder boter of olie, 4 – 6 minuten.

Saus maken
3

Voeg de knoflook en de rozemarijn toe aan de spekblokjes. Voeg de tomatenpassata, de cherrytomaten, de rodewijnazijn en de suiker toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken op middellaag vuur, of tot de saus wat is ingedikt.

Conchiglie koken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de verse conchiglie, afgedekt, 4 – 6 minuten, of tot de conchiglie gaar is. Giet af en laat uitstomen. Meng de conchiglie met de basilicumcrème en schep goed om.

Spinazie laten slinken
5

Voeg de spinazie toe aan de saus in de hapjespan en verhit nog 2 minuten, of totdat de spinazie is geslonken. Roer er de helft van de belegen kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de conchiglie over de borden. Schep er de tomatensaus op en bestrooi met de overige geraspte kaas en het verse basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders