Skip to main content
Venkelcurry met koriander-yoghurtsaus
Venkelcurry met koriander-yoghurtsaus

Venkelcurry met koriander-yoghurtsaus

met bruine rijst, geroosterd amandelschaafsel en kokosmelk

4.4
(164)

Bruine rijst heeft een iets stevigere textuur en een meer nootachtige smaak dan witte rijst. Het bevat ook meer vezels en voedingsstoffen, waardoor het een gezondere keuze is!

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Noten
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Rode ui

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ tl

Gemalen kurkuma

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½

Tomatenpuree

75 gram

Bruine snelkookrijst

90 ml

Kokosmelk

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Paprika

70 gram

Maïs in blik

⅓ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat: Mosterd)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3185 kJ
Energie (kcal)761 kcal
Vetten33.1 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten93.6 g
waarvan suikers27.8 g
Vezels15.7 g
Eiwitten18.3 g
Zout1.6 g
Potassium578.5 mg
Calcium114.8 mg
Iron2 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Zeef
Hapjespan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot met deksel voor de rijst.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes.
  • Snijd de paprika in smalle repen. Snijd de koriander grof.
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, de knoflook, het mosterdzaad, de rode peper en de gemalen kurkuma toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Giet de mais af. Voeg de mais, tomatenpuree, woksaus met gember, de paprika en de venkel toe. Roer goed en bak nog 4 - 6 minuten.
Curry afmaken
3
  • Kook de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Voeg de kokosmelk toe aan de groenten. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat, afgedekt, 10 - 12 minuten pruttelen.
  • Proef de curry en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Meng in een kom de yoghurt met 1/3 van de verse koriander. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de curry en de yoghurtsaus erop.
  • Garneer met het amandelschaafsel en de overige verse koriander.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders