Fluweelzachte broccolisoep met dana blue en roomkaas-ciabatta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fluweelzachte broccolisoep met dana blue en roomkaas-ciabatta

Fluweelzachte broccolisoep met dana blue en roomkaas-ciabatta

Avec du danablu et une ciabatta au fromage frais

Soep is de ideale verstopper van veel groenten, maar dan wordt hij vaak wel grof en met stukjes. Wanneer je de roomkaas en dana blue toevoegt wordt het een fluweelzacht geheel. Dit serveer je met een geroosterde ciabatta met kruidenroomkaas en knapperige pijnboompitten ter garnering op de soep.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Champignons

125 gram

Vastkokende aardappelen

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 tl

Gedroogde oregano

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

50 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Danablu

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3096 kJ
Energie (kcal)740 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd20.1 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels12 g
Eiwitten27 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was de aardappelen (bildstar) grondig en snijd in gelijke stukken.

Pijnboompitten roosteren
2

Rooster de pijnboompitten, zonder olie, in een soeppan met deksel 2 minuten op middellaag vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Soep koken
3

Verhit de roomboter in de soeppan en fruit de ui, knoflook en oregano 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon, broccoli en aardappel toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 10 -15 minuten.

Bakken
4

Snijd ondertussen de ciabatta open en besmeer met de helft van de kruidenroomkaas. Bak 6 minuten in de oven.

Op smaak brengen
5

Pureer de broccoli en aardappel met een staafmixer. Roer de andere helft van de kruidenroomkaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen.

Serveren
6

Serveer de fluweelzachte soep met de roomkaas-ciabatta. Garneer met de pijnboompitten en dana blue.