Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra
met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
1 stuk(s)
Rode peper
3 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
1 zakje(s)
Gele currykruiden
400 gram
Italiaanse groentemix met champignons
250 ml
Kokosmelk
200 gram
Verse Udon noedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
2 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat Vis)
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
1 stuk(s)
Groentebouillonblokje
2 el
Zonnebloemolie
1 el
Boter
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Bereid een bouillon van per persoon: 1/2 bouillonblokje en 200 ml water.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn (zie Tip).
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan de helft toe of houd apart.
- Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur.
- Fruit de rode peper, de rode ui, de knoflook en de gele currykruiden 1 minuut.
- Voeg de groentemix toe en roerbak 4 minuten mee.
- Voeg de kokosmelk (zie Tip) en de bouillon toe en kook de soep 5 – 7 minuten op middelmatig vuur. Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels toe.
Tip: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen: knip het pakje open, roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de pan met curry.
- Dep ondertussen de kabeljauwfilet droog met keukenpapier.
- Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet 2 – 3 minuten per kant.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de koriander fijn en hak de pinda's grof.
- Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout.
- Verdeel de noedelsoep over de soepkommen en serveer de kabeljauwfilet erop.
- Garneer met de koriander en de pinda's.
Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.