Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Vis
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Gele currykruiden

200 gram

Italiaanse groentemix met champignons

125 ml

Kokosmelk

100 gram

Verse Udon noedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

2.5 gram

Verse koriander

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)806 kcal
Energie (kJ)3373 kJ
Vetten52.7 g
waarvan verzadigd27 g
Koolhydraten47.5 g
waarvan suikers6.5 g
Vezels3.9 g
Eiwitten34.5 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Soeppan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 1/2 bouillonblokje en 200 ml water.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan de helft toe of houd apart.

Roerbakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur.
  • Fruit de rode peper, de rode ui, de knoflook en de gele currykruiden 1 minuut.
  • Voeg de groentemix toe en roerbak 4 minuten mee.
  • Voeg de kokosmelk (zie Tip) en de bouillon toe en kook de soep 5 – 7 minuten op middelmatig vuur. Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels toe.

Tip: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen: knip het pakje open, roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de pan met curry.

Kabeljauw bakken
3
  • Dep ondertussen de kabeljauwfilet droog met keukenpapier.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet 2 – 3 minuten per kant.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de koriander fijn en hak de pinda's grof.
Serveren
4
  • Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de noedelsoep over de soepkommen en serveer de kabeljauwfilet erop.
  • Garneer met de koriander en de pinda's.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.