topBanner
Penne met rundergehaktballetjes als extra

Penne met rundergehaktballetjes als extra

met aubergine-roomsaus en semi-gedroogde tomaten

Vlees als extra
Lees meer

Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Aubergine

60 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

180 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja)

6 stuk(s)

Gekruide rundergehaktballetjes

2 tl

Paprikapoeder

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Vers basilicum

60 gram

Rucola

50 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

120 ml

Groentebouillon

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5140 kJ
Energie (kcal)1228 kcal
Vetten73.0 g
waarvan verzadigd27.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels9 g
Eiwitten54 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm en hak de semi-gedroogde tomaten grof.

2

Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Bak de ui, knoflook en semi-gedroogde tomaten 3 - 4 minuten. Voeg per persoon 1 tl paprikapoeder en 1/2 zakje Italiaanse kruiden toe en bak 1 minuut mee. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon. Voeg de slagroom toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur, of totdat de gehaktballetjes gaar zijn.

4

Snijd het basilicum in reepjes en verdeel de rucola over diepe borden. Roer de penne, de aubergine, de helft van de pecorino en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Schep de penne en gehaktballetjes op de rucola. Garneer met de overige pecorino en het overige basilicum.