Veggie + protein - Orzo met spinazie en kipgehaktballetjes als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Orzo met spinazie en kipgehaktballetjes als extra

Veggie + protein - Orzo met spinazie en kipgehaktballetjes als extra

met rode cherrytomaten en grana padano

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken en het wordt ook wel risoni (grote rijstkorrel) genoemd.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode kerstomaten

85 gram

Orzo

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

0.99 tl

Paprikapoeder

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Grana Padanovlokken DOP

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)228 kcal
Energie (kJ)955 kJ
Vetten14.4 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten12.5 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels7.1 g
Eiwitten8.4 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

Orzo koken
2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

Roosteren en bakken
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder bakvet op middelmatig vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de kipgehaktballetjes in 5 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg daarna de cherrytomaten en het paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee.

Spinazie bakken
4

Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Deze maaltijd bevat door de spinazie en grana padano maar liefst 50% van de ADH calcium - belangrijk voor sterke botten en tanden. De spinazie levert ook nog eens veel ijzer, voor een fit en energiek gevoel.

Mengen
5

Voeg de helft van de grana padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groente en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de orzo met groenten en kipgehaktballetjes over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de overige grana padano.

Tip: Wist je dat amandelen rijk zijn aan magnesium, ijzer en vezels? Een perfecte toevoeging aan je maaltijd of gewoon tussendoor als snack.