topBanner
Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's

Vis als extra
Lees meer

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)VisPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Rode peper

1 stuks

Knoflookteen

1 zakje

Gele currykruiden

400 g

Italiaanse groentemix

250 ml

Kokosmelk

200 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuks

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

5 g

Verse koriander

40 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

Zelf toevoegen

1 stuks

Groentebouillonblokje

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3447 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd27.0 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels6 g
Eiwitten38 g
Cholesterol0 mg
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid een bouillon van per persoon: 1/2 bouillonblokje en 200 ml water. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn (s).Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur. Fruit de rode peper, de knoflook en de gele currykruiden 1 minuut. Voeg de groentemix toe en roerbak 4 minuten mee. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe en kook de soep 5 – 7 minuten op middelmatig vuur. Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels toe.

3

Dep ondertussen de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet 2 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de koriander fijn en hak de pinda's grof.

4

Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel de noedelsoep over de soepkommen en serveer de kabeljauwfilet erop. Garneer met de koriander en de pinda's.