Vegetarische schnitzel met Parmigiano-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische schnitzel met Parmigiano-roomsaus

Vegetarische schnitzel met Parmigiano-roomsaus

met Siciliaanse kruiden, broccoli, sperziebonen en patatjes

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt? Daarnaast bespaart dit jou ook nog eens tijd, over een win-winsituatie gesproken!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Bron van vezels
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gerst
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Plantaardige schnitzel met cornflakes

(Bevat: Soja, Tarwe, Gerst, Gluten Kan bevatten: Mosterd)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Broccoli

50 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

100 gram

Sperziebonen

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

1 el

[Plantaardige] boter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2810 kJ
Energie (kcal)672 kcal
Vetten30.9 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten68.1 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels23 g
Eiwitten25.2 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan
Rasp
Kleine steelpan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. 
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken.
  • Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
Groenten koken
2
  • Breng water aan de kook in een andere pot. Kook de broccoli en sperziebonen 5 - 7 minuten.
  • Bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht, giet af en laat uitstomen. 
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de kaas met een grove rasp.
  • Verhit een klontje boter in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en bloem 1 - 2 minuten.
Saus maken
3
  • Blus af met het achtergehouden kookvocht. Voeg de room, Siciliaanse kruiden en 2/3 van de geraspte kaas toe.
  • Breng aan de kook en laat 3 - 5 minuten indikken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de saus te dun? Voeg dan weer dezelfde hoeveelheid bloem toe, roer goed door en laat nog 2 - 3 minuten indikken. Is de saus te dik? Voeg dan een klein beetje extra water toe.

Serveren
4
  • Verhit ondertussen een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed is, de schnitzel 3 - 4 minuten per kant, of tot de schnitzel goudbruin is.
  • Serveer de schnitzel, patatjes en groenten over de borden.
  • Garneer de groenten met de overige kaas.
  • Serveer de saus over de patatjes en de schnitzel.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie
Klassieke scampi diabolique in currysaus

Klassieke scampi diabolique in currysaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas
Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

met gebakken paprika-aardappelen en salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Witte asperges met ontbijtspek en gepocheerde eieren

Witte asperges met ontbijtspek en gepocheerde eieren

met patatjes en peterselie-botersaus
Veggie worstjes met geroosterde groenten

Veggie worstjes met geroosterde groenten

met za'atar-knoflooksaus en peterselie
Bulgurbowl met avocado en feta

Bulgurbowl met avocado en feta

met gekaramelliseerde ui, citroen en amandelschaafsel
Bulgurbowl met kip en frisse yoghurtsaus

Bulgurbowl met kip en frisse yoghurtsaus

met Midden-Oosterse kruiden, verse peterselie en snijbonen
Philly cheesesteak met loaded frieten

Philly cheesesteak met loaded frieten

met zoetzure ui, piri-pirikruiden en paprika
Steak met zhough en aubergine

Steak met zhough en aubergine

met patatjes en kerstomaten
Kipfilethaasjes met sticky appelsiensaus

Kipfilethaasjes met sticky appelsiensaus

met patatjes met rozemarijn en geroosterde broccoli
Teriyaki noedels met garnalen en witte kool

Teriyaki noedels met garnalen en witte kool

en voor ouders: Thais basilicum en pinda's
Bao-broodjes met sticky hoisinbuikspek en pinda's

Bao-broodjes met sticky hoisinbuikspek en pinda's

met little gem met ponzudressing, gembermayo en gefrituurde uitjes
Geitenkaassalade met aardbei-balsamicodressing

Geitenkaassalade met aardbei-balsamicodressing

met appel, biet en geroosterde walnoten
Teriyaki wildzwijnburger op brioche

Teriyaki wildzwijnburger op brioche

met patatjes en frisse salade
Curry op z'n Surinaams met kippendij en roti

Curry op z'n Surinaams met kippendij en roti

met ei, sperziebonen en zoetzure komkommer
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige penne met rundergehakt

Romige penne met rundergehakt

met tomatensalsa, spinazie en Goudse kaas
Sweet & sticky rundergehaktballetjes

Sweet & sticky rundergehaktballetjes

met kruidige aardappelpuree, sperziebonen en ui
Snelle spaghetti bolognese

Snelle spaghetti bolognese

met ontbijtspek, courgette en kaas
Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus

Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus

met verse lasagnebladen, spinazie en Goudse kaas
Pizza à la Tex-Mex met avocadodip

Pizza à la Tex-Mex met avocadodip

met witte kaas, paprika en limoen
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Heek met peterseliesaus

Heek met peterseliesaus

met parelcouscous, tomaat en rozijnen