Skip to main content
Pie met geitenkaas en kastanjechampignons

Pie met geitenkaas en kastanjechampignons

met knolselder, rozemarijn en BBQ-rub

4.3
(45)

Wist je dat geitenkaas lichter verteerbaar is dan koemelk? Dit komt doordat de vetcellen in de geitenmelk beter verdeeld zijn dan in koemelk. Geitenmelk bevat 2 keer zoveel waardevolle mineralen als koemelk.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Selderij
Soja
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

150 gram

Knolselderblokjes

(Bevat: Selderij)

65 gram

Kastanjechampignons

½ zakje(s)

BBQ-rub

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

½ takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Laurierblad

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

100 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3275 kJ
Energie (kcal)783 kcal
Vetten49.1 g
waarvan verzadigd29.7 g
Koolhydraten61.6 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels15.4 g
Eiwitten18.7 g
Zout3.1 g
Potassium75.9 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.2 mg
Soeppan met deksel
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Fruiten
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een soeppot met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.

Bakken
3

Voeg de champignons, knolselder en BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe en bak 4 - 5 minuten. Voeg de bloem en de overige boter toe en bak 1 - 2 minuten.

Vulling afmaken
4

Voeg de bouillon, het laurierblad, het rozemarijntakje en de sojasaus toe. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 4 - 5 minuten indikken.

Pie maken
5

Haal het laurierblad en het rozemarijntakje uit de ragout. Verdeel de ragout over een ovenschaal. Verkruimel de geitenkaas erover. Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en snijd het bladerdeeg kruislings in zodat er een ruitpatroon ontstaat. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg gaar is en goudbruin kleurt.

Serveren
6

Verdeel de pie over diepe borden.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders