HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarische Moussaka Met Knoflookbrood
topBanner
Vegetarische moussaka met knoflookbrood

Vegetarische moussaka met knoflookbrood

met rode splitlinzen en courgette

Lees meer

Voor deze vegetarische moussaka is het lamsgehakt vervangen door rode splitlinzen - een goede bron van eiwit, ijzer én B-vitaminen.

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ zakje(s)

Gedroogde oregano

1 zakje(s)

Gemalen kaneel

⅔ kuipje(s)

Tomatenpuree

50 gram

Rode splitlinzen

⅔ pak(ken)

Heinz Creations Roasted Garlic & Mediterranean Herbs

2 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), SojaKan bevattenLupine, Noten, Ei, Sesam)

150 gram

Griekse yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Bruine suiker

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3941 kJ
Energie (kcal)942 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers37.0 g
Vezels17 g
Eiwitten31 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Hapjespan
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in de breedte in halve plakken van 1/2 cm dik. Meng de plakken aubergine met de zonnebloemolie in een kom. Breng ze op smaak met peper en zout. Snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes van 1/2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur. Voeg de ui toe en bak 3 minuten. Voeg de courgette toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten. Voeg de helft van de knoflook en de oregano, tomatenpuree en 1/2 tl kaneel per persoon toe. Roer goed en bak nog 2 minuten mee.

3

Voeg de rode splitlinzen, de zwarte balsamicoazijn, de Heinz Creations Roasted Garlic & Mediterranean Herbs, de bouillon en de bruine suiker toe. Breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 – 20 minuten zachtjes koken (zie Tip). Roer regelmatig door zodat de linzen niet aanbakken.

4

Leg ondertussen de plakjes aubergine op een bakplaat met bakpapier. Rooster ze 10 – 15 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de overige olijfolie en de overige knoflook tot een knoflookolie. Breng op smaak met peper en zout. Halveer het broodje en besprenkel elke helft met de knoflookolie (zie Tip).

5

Schep het tomatenmengsel in een ovenschaal en leg de plakken aubergine op het mengsel. Besmeer de aubergine met de Griekse yoghurt en bestrooi met de oude kaas. Bak de moussaka nog 5 – 6 minuten in de oven en leg in de laatste 2 – 3 minuten het knoflookbrood erbij.

6

Verdeel de moussaka over diepe borden. Serveer met het knoflookbrood.