Vegetarische moussaka met knoflookbrood
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Vegetarische moussaka met knoflookbrood

Vegetarische moussaka met knoflookbrood

met rode splitlinzen en courgette

Voor deze vegetarische moussaka is het lamsgehakt vervangen door rode splitlinzen - een goede bron van eiwit, ijzer én B-vitaminen.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

0.48 tl

Gemalen kaneel

Tomatenpuree

25 gram

Rode splitlinzen

⅓ stuk(s)

Heinz Creations Roasted Garlic & Mediterranean Herbs

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

75 gram

Yoghurt op z'n Grieks

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Bruine basterdsuiker

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

100 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

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Voedingswaarden

Energie (kcal)942 kcal
Energie (kJ)3941 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers37 g
Vezels10.1 g
Eiwitten31 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Ovenschaal

Instructies

Couper les légumes
1

Préchauffez le four à 200°C et préparez le bouillon. Coupez l’aubergine dans la largeur en demi-rondelles de 1/2 cm d’épaisseur. Mélangez-les à l'huile de tournesol dans le bol. Salez et poivrez. Émincez l’oignon. Taillez la courgette en dés de 1/2 cm d'épaisseur. Écrasez ou émincez l'ail.

Tip: Courgette behoort tot de vruchtgroenten zoals komkommer, pompoenen tomaat en is rijk aan ijzer, vitamine C en calcium.

Cuire les légumes
2

Faites chauffer la moitié de l’huile d’olive à feu moyen dans la sauteuse. Ajoutez l'oignon et faites-le cuire 3 minutes. Ajoutez la courgette, salez et poivrez et poursuivez la cuisson 5 minutes. Ajoutez la moitié de l’ail, l’origan, le concentré de tomates et 1/2 cc de cannelle en poudre par personne. Remuez bien et poursuivrez la cuisson 2 minutes.

Cuire les lentilles
3

Ajoutez les lentilles corail, le vinaigre balsamique noir, les cubes de tomates, le bouillon et la cassonade. Remuez bien, portez à ébullition, baissez le feu sur doux et laissez mijoter 15 à 20 minutes (voir conseil). Remuez régulièrement pour éviter que les lentilles n'accrochent.

Tip: Voeg eventueel 1 el water per persoon toe wanneer de saus te droog wordt.

Préparer le pain à l'ail
4

Pendant ce temps, disposez les rondelles d’aubergine sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Enfournez-les 10 à 15 minutes. Dans le petit bol, mélangez le reste d'huile d'olive et d'ail pour en faire une huile à l'ail. Salez et poivrez. Coupez le petit pain en deux et arrosez chaque moitié d'huile à l'ail (voir conseil).

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan een half broodje per persoon. Gebruik het overige broodje om te doppen in de soep of maak er de volgende dag nog een knoflookbroodje van.

Cuire la moussaka
5

Mettez le mélange à base de tomates dans le plat à four et disposez les rondelles d’aubergine par-dessus. Enduisez l’aubergine de yaourt à la grecque, puis saupoudrez de fromage vieux. Enfournez la moussaka encore 5 à 6 minutes et ajoutez le pain à l’ail lors des 2 à 3 dernières minutes.

Servir
6

Servez la moussaka dans des assiettes creuses et présentez le pain à l’ail en accompagnement.

Tip: Deze maaltijd zit door de splitlinzen, het broodje en de grote hoeveelheid groente vol ijzer. Dat is belangrijk voor een energiek gevoel. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg ijzer binnenkrijgt.