Vegetarische lasagne met courgette en spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische lasagne met courgette en spinazie

Vegetarische lasagne met courgette en spinazie

met zelfgemaakte roomsaus

Dit vegetarische gerecht bestaat uit verse lasagnebladen, courgette en spinazie. De verse oregano en grana padano geven hem smaak. Je zult het gehakt niet missen!

Labels:
Veggie
Familie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse oregano

100 gram

Spinazie

100 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Grana Padanovlokken

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

100 gram

Verse lasagnebladen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)862 kcal
Energie (kJ)3607 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers11 g
Vezels6.6 g
Eiwitten28 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Wok
Garde
Ovenschaal

Instructies

Courgette snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in plakken van maximaal 1/2 cm dik.

Bakken en voorbereiden
2

Meng in een kom de courgette met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten in de oven. Snipper ondertussen de ui fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd fijn.

Tip: Wil je afwas besparen? Meng de courgette en olijfolie dan direct op de bakplaat met bakpapier.

Roux maken
3

Smelt 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met de garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling 2 keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten indikken (zie Tip). Breng op smaak met peper.

Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en boter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal) : 1 el boter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.

Saus afmaken
4

Voeg de oregano en spinazie toe aan de saus en laat al roerend slinken. Voeg ten slotte de kookroom, ⅓ van de grana padano, peper en zout toe. Kook het geheel nog 2 - 3 minuten. Vet de ovenschaal in met roomboter of olijfolie. Snijd de lasagnebladen op maat van jouw ovenschaal.

Tip: Spinazie is rijk aan ijzer, wat bijdraagt aan een energiek gevoel. Eet je geen vlees? Let er dan op dat je wel voldoende ijzer binnenkrijgt door bijvoorbeeld spinazie te eten of andere groene groenten, peulvruchten, noten, zaden of tofu.

Ovenschaal vullen
5

Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan (zie Tip). Bedek deze weer met een laagje saus en leg daarna een paar courgetteplakken op de lasagnebladen. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat saus over voor de bovenkant.

Tip: Door de lasagnebladen aan te drukken, wordt de saus goed verdeeld en gaart de lasagne gelijkmatiger.

Bakken en serveren
6

Dek de lasagne af met een laagje saus en bestrooi met de overige grana padano-vlokken. Bak de lasagne 30 - 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.