De vegetarische kipstukjes hebben niet alleen de structuur van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Appel
½ zakje(s)
Gele currykruiden
125 ml
Kokosmelk
75 gram
Basmatirijst
80 gram
Vegetarische kipstukjes
(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)
¼ stuk(s)
Rode peper
100 gram
Amchoi
1 el
Zonnebloemolie
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes.
Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak 1 - 2 minuten al roerend. Voeg de appel en paprika toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de gele currykruiden toe en bak 1 - 2 minuten al roerend. Blus af met per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 el water. Voeg de kokosmelk toe. Verlaag het vuur en roer goed door. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten garen (zie Tip).
Tip: Voeg een klein beetje water toe als de curry te snel droogkookt.
Breng water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische kipstukjes 3 - 4 minuten al roerend en breng op smaak met peper en zout. Voeg de vegetarische kipstukjes toe aan de pan met de currysaus. Bewaar de pan met bakvet.
Verwijder de steelaanzet van de amchoi en snijd zowel de steel als de bladeren van de amchoi grof. Bak de amchoi 3 - 4 minuten in de pan van de vegetarische kipstukjes op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en voeg de rijst toe aan de amchoi. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst met amchoi over de borden en schep de vegetarische kipcurry ernaast.