HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarische Kipcurry Met Rijst
topBanner
Vegetarische kipcurry met rijst

Vegetarische kipcurry met rijst

met appel, paksoi en kokosmelk

Lees meer

De vegetarische kipstukjes hebben niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12.

Labels:VeggieExtra groente
Allergenen:TarweEierenSojaGluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Appel

1 zakje(s)

Gele currykruiden

250 ml

Kokosmelk

150 gram

Basmatirijst

160 gram

Vegetarische kipstukjes

(BevatTarwe, Eieren, Soja, Gluten)

1 stuk(s)

Paksoi

½ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 el

Witte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3514 kJ
Energie (kcal)840 kcal
Energie (kJ)3514 kJ
Energie (kcal)840 kcal
Vetten41.0 g
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten85 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers16.0 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels7.02 g
Vezels7.02 g
Eiwitten28 g
Eiwitten28 g
Zout3.0 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd hem fijn (s). Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart. Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en roerbak 1 - 2 minuten. Voeg de appel en paprika toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de gele currykruiden toe en roerbak 1 - 2 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 el water. Voeg de kokosmelk toe. Verlaag het vuur en roer goed door. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten garen (zie Tip).

Tip: Voeg een klein beetje water toe als de curry te snel droogkookt.

3

Breng ruim water aan de kook, met 1/2 bouillonblokje per persoon, in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de vegetarische kipstukjes 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper en zout. Voeg de vegetarische kipstukjes toe aan de pan met de currysaus. Bewaar de koekenpan met bakvet.

5

Verwijder de steelaanzet van de paksoi. Snijd zowel het witte als het groene gedeelte in de breedte in repen. Bak de paksoi 3 - 4 minuten in de koekenpan van de vegetarische kipstukjes op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en voeg de rijst toe aan de paksoi. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst met paksoi over de borden en schep de vegetarische kipcurry ernaast.