topBanner
Vegetarische burger op Italiaanse wijze

Vegetarische burger op Italiaanse wijze

met tomatensalsa en gemengde salade

Lees meer

Herken je dit recept? We hebben de hamburger vervangen door een vegetarische variant op basis van champignons. Door de lekkere structuur van de burger zullen zelfs carnivoren het vlees niet missen!

Labels:FamilieVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenEiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Vastkokende aardappelen

2 stuk(s)

Woutkorn demi-baguette

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenGluten, Lupine, Melk, Noten, Sesam, Soja)

2 stuk(s)

Pruimtomaat

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 ml

Basilicumcrème

40 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 stuk(s)

Vegetarische burger

(BevatGlutenbevattende granen)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4159 kJ
Energie (kcal)994 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels14 g
Eiwitten31 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Bak de demi-baguette de laatste 6 – 8 minuten mee.

2

Snijd ondertussen de pruimtomaat en de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de rode ui heel fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

3

Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper. Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise.

4

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de halve rode uiringen 2 – 3 minuten per kant, of tot de burger bruin kleurt. Strooi in de laatste minuut 3/4 van de Italiaanse kaas over de burger.

5

Snijd de demi-baguette open en smeer de basilicummayonaise op het broodje. Snijd de burger door de helft en leg de halve burgers op de baguette. Bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en wat van de gemengde sla naar wens.

6

Meng de overige salade met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige Italiaanse kaas.