Skip to main content
Varkenshaas met romige paddenstoelensaus
Varkenshaas met romige paddenstoelensaus

Varkenshaas met romige paddenstoelensaus

Met orecchiette en rucola

Zelf een saus maken? Daar draai jij je hand niet voor om! Na het bakken van de varkenshaas voeg je mosterd, honing en knoflook aan de pan toe en voilà: je hebt de basis voor een smaakvolle saus die je afmaakt met paddenstoelen en romige crème fraîche. De varkenshaas bak je verder in de oven, zo wordt hij gelijkmatiger gaar, zonder uitdrogingsgevaar.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

1 stuk(s)

Varkenshaas

½ tl

Gedroogde rozemarijn

90 gram

Orecchiette

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Uova, Senape)

2 el

Biologische crème fraîche

(Bevat: Milk)

20 gram

Rucola

(Kan bevatten: Sellerie)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 tl

Honing

1 el

Roomboter

(Bevat: Milk)

¾ el

Zwarte balsamicoazijn

0.13 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Mosterd

Voedingswaarden

Energie (kJ)3582 kJ
Energie (kcal)856 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd18.8 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels6 g
Eiwitten43 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Oven
Aluminiumfolie
Koekenpan
Ovenschaal
Pan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd de beukenzwammetjes los. Snijd grote paddenstoelen in vieren en laat kleine paddenstoelen heel. Bestrooi de varkenshaas met flink wat peper en zout.

Varkenshaas bakken
2

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas in de hete olie in 4 minuten rondom bruin. Haal de pan van het vuur, voeg de mosterd, honing, gedroogde rozemarijn, knoflook en de helft van de roomboter toe en meng goed. Leg de varkenshaas inclusief saus in een ovenschaal en bak 10 – 11 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar de saus voor stap 5.

Orecchiette koken
3

Kook ondertussen de orecchiette in de pan met deksel, afgedekt, 12 –14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Paddenstoelen bakken
4

Veeg ondertussen dezelfde koekenpan schoon met keukenpapier. Verhit de overige roomboter op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 minuten. Zet het vuur hoog, voeg de paddenstoelen toe en roerbak nog 4 – 5 minuten. Schenk de zwarte balsamicoazijn in de pan, zet het vuur middellaag en verhit totdat al het vocht verdampt is.

Pasta mengen
5

Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan met paddenstoelen en voeg de crème fraîche, 2 el water per persoon, de mosterdsaus uit de ovenschaal en peper en zout toe. Laat 1 minuut zachtjes koken. Voeg de orecchiette toe, schep goed om en verhit nog 1 minuut. Snijd de varkenshaas in plakken.

Serveren
6

Maak op de borden een bedje van de rucola en verdeel de orecchiette erover. Leg de plakken varkenshaas op de pasta en bestrooi met nog wat peper en zout.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus