Skip to main content
Varkenshaas met knapperige salie
Varkenshaas met knapperige salie

Varkenshaas met knapperige salie

met champignonrisotto van orzo

4.1
(212)

Tip voor in de keuken Met Knorr bouillonblokjes in huis geef je elke maaltijd in een handomdraai meer smaak. Goed nieuws, want Knorr heeft een uitgebreid assortiment om uit te kiezen. Wist je dat ze bijvoorbeeld een vetarme Finesse-lijn hebben met onder andere Pasta en Rijst, Low Salt- en zelfs Zero Salt-bouillontablokjes? Voeg zelf eens een vegetarisch groente bouillonblokje van Knorr aan jouw maaltijd toe!

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine, Ei)

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Champignonmix

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

½ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat: Mosterd)

5 gram

Verse salie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

½ tl

Mosterd

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2844 kJ
Energie (kcal)680 kcal
Vetten28.2 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten64.4 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels12.4 g
Eiwitten37.8 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Ris de blaadjes van de salie en bewaar apart.
  • Bereid de bouillon (zie Tip).

Tip: Geef jouw pasta meer smaak door een Knorr bouillonblokje aan het kokend water toe te voegen.

Bakken
2
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de varkenshaas en de salieblaadjes toe en bak de varkenshaas in 10 - 13 minuten rondom bruin.
  • Haal de salie uit de pan en bewaar in een kleine kom. Haal de varkenshaas uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan.
  • Rooster in dezelfde pan het mosterdzaad en de zonnebloempitten in 2 - 3 minuten lichtbruin.
Orzo bereiden
3
  • Verhit de olijfolie in een wok of sauteerpan op middelmatig vuur en bak de knoflook en de groentemix 2 minuten.
  • Voeg de orzo toe en bak 1 minuut al roerend.
  • Schenk de bouillon over de orzo en roer goed door. Laat de orzo, afgedekt, 10 - 12 minuten pruttelen. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
  • Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de varkenshaas in sneetjes.
  • Verdeel de orzo over diepe borden en leg de varkenshaas erbovenop.
  • Besprenkel met de zonnebloempitten en mosterdzaadjes.
  • Garneer het gerecht de knapperige salie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders