Skip to main content
Varkenshaas en spekjes met krokante gnocchi
Varkenshaas en spekjes met krokante gnocchi

Varkenshaas en spekjes met krokante gnocchi

met champignons in kaasroomsaus

Speciaal ingrediënt in je box! Deze gnocchi van de Pastafabriek bestaat uit aardappel en speciaal gemalen meel uit Italië.

Labels:
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Hvede
Egg
Schwefeldioxide und Sulfite
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

175 gram

Gnocchi

(Bevat: Hvede, Egg, Schwefeldioxide und Sulfite)

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Glutenhaltiges Getreide, Latte, Senape, Sellerie, Soja)

25 gram

Spekreepjes

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

190 gram

Kastanjechampignons

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Milk)

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

10 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat: Milk)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3785 kJ
Energie (kcal)905 kcal
Vetten42.8 g
waarvan verzadigd22.2 g
Koolhydraten86.3 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels10.8 g
Eiwitten40.5 g
Zout3.7 g
Trans Fat0.1 g

Benodigdheden

Grote wok of hapjespan
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verhit 1 el boter per persoon in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur (zie Tip). Breng de varkenshaas op smaak met peper en zout en bak in 9 - 12 minuten rondom bruin.

Tip: Je bakt de varkenshaas en groenten samen in 1 pan. Kook je voor meer dan 2 personen? Bak de varkenshaas dan met de helft van de boter in een pan en bak de groenten en spekjes met de overige boter in een tweede pan. Voeg het bakvocht van de varkenshaas vlak voor het serveren toe aan de pan met groenten.

Gnocchi bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 6 - 8 minuten goudbruin. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. 

Bakken
3

Voeg de champignons toe aan de wok of sauteerpan en bak 3 - 4 minuten mee. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Voeg de knoflook, ui en spekreepjes toe aan de pan met champignons en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Haal de varkenshaas uit de pan wanneer hij gaar is en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren.

Bouilon bereiden
4

Bereid de bouillon (zie Tip). Blus de pan met de groenten vervolgens af met de bouillon. Voeg de culinaire room toe en laat 2 minuten indikken.

Tip: Is het lastig om 50 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Saus afmaken
5

Meng vlak voor het serveren de helft van de geraspte pecorino en de oregano door de roomsaus, proef en breng verder op smaak met peper en eventueel zout.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in dunne sneetjes. Verdeel de saus over de borden en leg de varkenshaas en gnocchi erop. Garneer met de overige kaas.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla