.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Sjalot
150 gram
Risottorijst
10 gram
Amandelschaafsel
(BevatAmandelKan bevattenPinda's, Sesam, Noten)50 gram
Spekblokjes
300 gram
Varkensfilet
125 gram
Kastanjechampignons
40 gram
Bospaddenstoelenpesto
(BevatMelk (inclusief lactose), NotenKan bevattenPinda's, Selderij)100 ml
Slagroom
(BevatMelk (inclusief lactose))250 gram
Broccoli
100 gram
Savooiekool, gesneden
50 gram
Parmigiano reggiano
(BevatMelk (inclusief lactose))2 stuk(s)
Mini-romaine sla
1 zakje(s)
Pesto-vinaigrette
(BevatMelk (inclusief lactose))2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))600 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan. Bak de risottorijst en de helft van de knoflook en sjalot 1 minuut op laag vuur. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijst de bouillon opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon.
Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Bak vervolgens de spekblokjes 6 - 8 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg de olijfolie toe aan de koekenpan en bak de varkensfilet in 3 - 4 minuten rondom bruin. Leg de varkensfilet in een ovenschaal en bak 10 - 14 minuten in de oven. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.
Zet de koekenpan met het bakvet van de varkensfilet terug op middelmatig vuur en bak de kastanjechampignons 6 - 8 minuten. Voeg de bospaddenstoelenpesto toe en bak nog 2 minuten. Voeg de slagroom toe, draai het vuur laag en laat 6 - 8 minuten inkoken.
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Verhit de overige roomboter in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de overige knoflook en sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de savooiekool, de broccoli en 2 el water toe en roerbak 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Rasp, wanneer de risotto klaar is (zie TIP), de helft van de parmigiano reggiano boven de pan en roer goed door. Snijd de mini-romaine sla in de lengte in parten, verwijder de harde kern en leg in een saladeschaal. Leng de pesto vinaigrette aan met extra vierge olijfolie naar smaak. Garneer de little gem met de spekblokjes, het amandelschaafsel en de pesto vinaigrette.
Snijd de varkensfilet in plakjes, en serveer met de paddenstoelenroomsaus. Serveer de risotto in een schaal en rasp de overige parmigiano reggiano erover. Serveer met de geroerbakte kool en de salade.