topBanner
Varkensfilet met een frisse citroendressing

Varkensfilet met een frisse citroendressing

met krieltjes uit de oven en sperziebonen

Lees meer

Deze varkensfilet draagt het keurmerk Duurzaam Varkensvlees - dat staat voor een lokaal, verantwoord en vooral lekker stukje vlees.

Labels:ToegankelijkBalans
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

10 g

Verse tijm

500 g

Krieltjes

400 g

Sperziebonen

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Biologische citroen

2 stuks

Varkensfilet

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

2 tl

Honing

2 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2916 kJ
Energie (kcal)697 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels13 g
Eiwitten36 g
Cholesterol0 mg
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Pan met deksel
Rasp
Vergiet
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Ris de blaadjes van de tijm. Was de krieltjes en snijd doormidden. Leg ze in een ovenschaal en meng met 1/2 el olijfolie per persoon en de tijm. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 25 – 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Breng in een pan met deksel water met een snuf zout aan de kook. Snijd de rode ui in halve ringen. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Kook de sperziebonen in 4 – 6 minuten beetgaar. Giet ze af in een vergiet en spoel met koud water. De sperziebonen hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.

3

Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 tl citroenrasp, 1/2 tl mosterd, 1/2 tl honing, 1/2 el citroensap en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

4

Bestrooi de varkensfilet met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkensfilet 2 – 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Haal de varkensfilet uit de koekenpan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.

5

Bak in dezelfde koekenpan van het vlees de rode ui en sperziebonen 4 - 6 minuten, of totdat de boontjes een beetje knapperig zijn. Haal de koekenpan van het vuur en meng er 1 el citroendressing per persoon doorheen.

6

Snijd de varkensfilet in reepjes en meng de eventueel vrijgekomen sappen van het vlees met de citroendressing. Verdeel de varkensfilet, krieltjes en sperziebonen over de borden. Garneer de varkensfilet met de overige citroendressing.