HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarkensfilet In Spek Met Gekookte Aardappelen
topBanner
Varkensfilet in spek met gekookte aardappelen

Varkensfilet in spek met gekookte aardappelen

met gestoofde broccoli

Lees meer

Broccoli is echt een supergroente! Deze bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:Caloriebewust
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

450 gram

Halfkruimige aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

360 gram

Broccoli

2 stuk(s)

Varkensfilet

50 gram

Ontbijtspek

2 stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

10 gram

Verse krulpeterselie & bieslook

(Kan bevattenSelderij)

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

1 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

250 ml

Groentebouillon

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2759 kJ
Energie (kcal)659 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels12 g
Eiwitten37 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Voeg de aardappelen toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.

2

Bereid 125 ml bouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie en de bieslook fijn. Snijd de steel van de broccoli in blokjes en de bloem in roosjes.

3

Verhit per persoon 1 el roomboter in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Bak de knoflook, verse kruiden en broccoli 1 - 2 minuten. Blus af met de bouillon, zet het vuur lager en laat de broccoli 8 - 10 minuten afgedekt stoven. Giet indien nodig af. Breng op smaak met peper en zout.

4

Omwikkel de varkensfilet met het ontbijtspek. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de filet 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie tot serveren. Snipper ondertussen de sjalot fijn. Verhit de koekenpan opnieuw en fruit de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur.

5

Schenk een scheutje water en 1/2 el mosterd per persoon bij de sjalot in de koekenpan en breng aan de kook. Roer glad tot er een egale jus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de gekookte aardappelen over de borden en schenk de jus erover. Leg de varkensfilet met ontbijtspek ernaast en serveer met de broccoli.