Skip to main content
Gekonfijte eend op z'n Amerikaans met smokey saus, mais en spek
Gekonfijte eend op z'n Amerikaans met smokey saus, mais en spek

Gekonfijte eend op z'n Amerikaans met smokey saus, mais en spek

soul-food met cheesy aardappelpuree en peterselie

Soul food is een traditionele cuisine uit het zuiden van de Verenigde Staten, geworteld in de Afro-Amerikaanse cultuur. Het wordt gekenmerkt door hartige, smaakvolle gerechten en kooktechnieken die afkomstig zijn uit West- en Centraal-Afrika.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

10 gram

Chipotle-pasta

1 stuk(s)

Gekonfijte eendendijfilet

250 gram

Aardappelen

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

25 gram

Spekreepjes

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Mosterd

50 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

Rodewijnazijn

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4097 kJ
Energie (kcal)979 kcal
Vetten56.5 g
waarvan verzadigd26.4 g
Koolhydraten71.5 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels11.7 g
Eiwitten47.3 g
Zout3.1 g
Potassium1476.1 mg
Calcium42.4 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Zeef
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pot.
  • Kook de aardappelen 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de puntpaprika in blokjes en halveer de kerstomaten.
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes, de puntpaprika, de tomaten, de knoflook en de ui 4 - 5 minuten.
Mais uitlekken
3
  • Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet. Bereid de bouillon.
  • Voeg de mais en Peruaanse kruidenmix toe aan de spekreepjes en groenten. Roer goed door en bak 1 - 2 minuten.
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de eend in de marinade, afgedekt, 2 - 3 minuten per kant.
Saus maken
4
  • Haal de eend uit de pan en houd apart onder aluminiumfolie.
  • Blus de pan af met de rodewijnazijn. Voeg de chipotle-pasta (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de bouillon toe.
  • Breng aan de kook en zet het vuur uit.
Aardappelen stampen
5
  • Stamp de aardappelen, een klontje boter en scheutje melk met een aardappelstamper tot een puree.
  • Roer de mosterd en kaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de peterselie grof.
Serveren
6
  • Serveer de puree op borden en leg de eend erbovenop.
  • Besprenkel met de smokey saus en leg de mais met spek erop.
  • Garneer met de peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders