Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

met champignons, komkommer en cashewtopping

Het voordeel van verse udonnoedels is dat ze snel klaar zijn en dus makkelijk in de saus meegekookt kunnen worden - zo nemen ze alle rijke smaken op van dit Aziatische eenpansgerecht.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

1.68 stuk(s)

Lente-ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

100 gram

Kipfilethaasjes

¼ stuk(s)

Komkommer

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Gedroogde udonnoedels

5 gram

Cashewstukjes

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

50 ml

Zoutarme kippenbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)609 kcal
Energie (kJ)2549 kJ
Vetten11 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers23 g
Vezels3.4 g
Eiwitten40 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels.
  • Bereid de kippenbouillon.
  • Snijd de champignons in kwarten. Snijd eventuele grote champignons in zessen.
  • Snijd het wit van de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn. Snijd het groene gedeelte in dunne ringetjes en bewaar apart.
  • Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.

Kipfilethaasjes bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten.
  • Voeg het witte deel van de bosui en de champignons toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan.
  • Kook de udonnoedels 4-5 minuten. Giet daarna af en bewaar apart.
  • Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.
Mengen
3
  • Voeg de bouillon, de zoete Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip met groenten (zie Tip).
  • Kook het geheel nog 4 - 5 minuten, zonder deksel, op laag vuur.
  • Voeg de laatste 2 minuten de gekookte udonnoedels en komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de ketjap achterwege. Die kun je altijd na het serveren nog naar smaak toevoegen.

Serveren
4
  • Verdeel de noedels, kip en groenten over de borden.
  • Garneer met de cashewstukjes en het groene deel van de bosui.