
Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus
met champignons, komkommer en cashewtopping
Het voordeel van verse udonnoedels is dat ze snel klaar zijn en dus makkelijk in de saus meegekookt kunnen worden - zo nemen ze alle rijke smaken op van dit Aziatische eenpansgerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
125 gram
Champignons
1.68 stuk(s)
Lente-ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
100 gram
Kipfilethaasjes
¼ stuk(s)
Komkommer
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
75 gram
Gedroogde udonnoedels
5 gram
Cashewstukjes
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
50 ml
[Zoutarme] kippenbouillon
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels.
- Bereid de kippenbouillon.
- Snijd de champignons in kwarten. Snijd eventuele grote champignons in zessen.
- Snijd het wit van de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn. Snijd het groene gedeelte in dunne ringetjes en bewaar apart.
- Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.

- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten.
- Voeg het witte deel van de bosui en de champignons toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan.
- Kook de udonnoedels 4-5 minuten. Giet daarna af en bewaar apart.
- Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.

- Voeg de bouillon, de zoete Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip met groenten (zie Tip).
- Kook het geheel nog 4 - 5 minuten, zonder deksel, op laag vuur.
- Voeg de laatste 2 minuten de gekookte udonnoedels en komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de ketjap achterwege. Die kun je altijd na het serveren nog naar smaak toevoegen.

- Verdeel de noedels, kip en groenten over de borden.
- Garneer met de cashewstukjes en het groene deel van de bosui.