topBanner
Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

met champignons, komkommer en cashewtopping

Lees meer

Weet jij waarom de cashew technisch gezien geen noot is? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snelFamilieBalans
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 g

Champignons

5 stuks

Bosui

1 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

200 g

Kipfiletreepjes

½ stuks

Komkommer

2 zakje

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

400 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

10 g

Cashewstukjes

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

100 ml

Kippenbouillon

1 el

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2595 kJ
Energie (kcal)620 kcal
Vetten12.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels5 g
Eiwitten38 g
Cholesterol0 mg
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Grote hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de kippenbouillon. Snijd de champignons in kwarten. Snijd eventuele grote champignons in zessen. Snijd het wit van de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn. Snijd het groene gedeelte in dunne ringetjes en bewaar apart. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfiletreepjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het witte deel van de bosui en de champignons toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.

3

Voeg de bouillon, de zoete Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip met groenten. Kook het geheel nog 4 - 5 minuten, zonder deksel, op laag vuur. Voeg de laatste 2 minuten de udonnoedels en komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de noedels, kip en groenten over de borden. Garneer met de cashewstukjes en het groene deel van de bosui.