Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus
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Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

met champignons en komkommer

FLAG: Het voordeel van verse udonnoedels is dat ze snel klaar zijn en dus makkelijk in de saus meegekookt kunnen worden - zo nemen ze alle rijke smaken op van dit Aziatische eenpansgerecht.

Labels:
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

0.68 stuk(s)

Lente-ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

100 gram

Kipfilethaasjes

¼ stuk(s)

Komkommer

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

200 gram

Verse Udon noedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

5 gram

Cashewstukjes

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

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Voedingswaarden

Energie (kcal)596 kcal
Energie (kJ)2494 kJ
Vetten11 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers22 g
Vezels4.5 g
Eiwitten37 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Préparer
1

Préparez le bouillon de poulet.Taillez les champignons en quarts - ou en six s'ils sont trop gros.Coupez les oignons nouveaux en morceaux de 3 cm de long environ. Coupez-les éventuellement en deux dans le sens de la longueur s'il sont très épais.Râpez le gingembre. Écrasez ou émincez l'ail.

Cuire le poulet
2

Faites chauffer 1/2 cs d'huile de tournesol par personne à feu moyen-vif dans une grande sauteuse.Faites revenir l'ail, le gingembre et le poulet 1 à 2 minutes. Salez et poivrez.Ajoutez les oignons nouveaux et les champignons et faites cuire 5 à 6 minutes à couvert.Pendant ce temps, coupez le concombre en deux dans le sens de la longueur. Épépinez-le avec une cuillère à café puis coupez-le en demi-lunes de 0,5 cm d'épaisseur maximum.

Tip: Let jij op je zoutinname? Spoel de udonnoedels dan voor gebruik af in een vergiet.

Mélanger
3

Ajoutez le bouillon, la sauce asiatique et le kejap au poulet et aux légumes. Laissez cuire doucement le tout sans couvercle 4 à 5 minutes.Dans les 2 dernières minutes, ajoutez les nouilles udon, le concombre. Salez et poivrez.

Tip: Heb je geen ketjap in huis? Voeg dan dezelfde hoeveelheid bruine suiker toe.

Servir
4

Servez les nouilles, le poulet et les légumes dans les assiettes.Garnissez des noix de cajou concassées.