HelloFresh
topBanner
Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

met champignons en komkommer

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:FamilyQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

250 g

Champignons

3 stuks

Bosui

1 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

200 g

Kipfilethaasje

½ stuks

Komkommer

70 g

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

400 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

10 g

Cashewstukjes

(BevatNoten)

1 el

Zonnebloempitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

100 ml

Kippenbouillon

1 el

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2494 kJ
Energie (kcal)596 kcal
Vetten11.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels5 g
Eiwitten37 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Grote hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de kippenbouillon.Snijd de champignons in kwarten. Snijd eventuele grote champignons in zessen.Snijd de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn.Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.Voeg de bosui en champignons toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan.Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.

3

Voeg de bouillon, de Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip en groente. Laat het geheel nog 4 - 5 minuten, onafgedekt, zachtjes koken.Voeg de laatste 2 minuten de udonnoedels en komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de noedels, kip en groente over de borden.Garneer met de cashewstukjes.