Udonnoedels met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Udonnoedels met garnalen

Udonnoedels met garnalen

met zoete Aziatische saus, groenten en pinda's

Het voordeel van verse udonnoedels is dat ze snel klaar zijn en daarom in de saus meegekookt kunnen worden - zo nemen ze alle smaken op van dit eenpansgerecht.

Allergenen:
Schaaldieren
•Gluten
•Tarwe
•Soja
•Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

200 gram

Groentemix met witte kool

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse koriander en munt

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ tl

Bloem

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2444 kJ
Energie (kcal)584 kcal
Vetten23.4 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten65.3 g
waarvan suikers27.4 g
Vezels8.6 g
Eiwitten24.1 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

•Wok of hapjespan
•Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Snijd de limoen in 6 partjes.
Bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de groentemix met de nasi-bamikruidenmix 4 - 6 minuten al roerend.
  • Voeg de garnalen en de knoflook toe en bak nog 2 minuten mee.
  • Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus met de ketjap manis, de bloem en de aangegeven hoeveelheid water.
Noedels toevoegen
3
  • Voeg, zodra de garnalen gaar zijn, de noedels en de saus toe aan de pan. Schep goed om en bak 3 minuten al roerend. 
  • Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de noedels en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de noedels in kommen of diepe borden.
  • Garneer met de verse kruiden en de pinda's.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?