Turks broodje met kippendijreepjes met kebabkruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turks broodje met kippendijreepjes met kebabkruiden

Turks broodje met kippendijreepjes met kebabkruiden

met geroosterde-paprikasaus, gevulde aubergine en frisse parelcouscoussalade

Elk land kent z'n eigen streetfood: een snelle hap die je op elke hoek van de straat kunt krijgen. Makkelijk te maken en boordevol authentieke smaken - geniet van de lokale gerechten van jouw favoriete bestemmingen met onze Streetfood-recepten.

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Mini Turks brood

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Gluten Kan bevatten Noten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja)

40 gram

Geroosterde-paprikasaus

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

½ stuk(s)

Aubergine

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

40 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Granaatappel

50 gram

Mini-romatomaten

¼ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.25 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

300 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3841 kJ
Energie (kcal)918 kcal
Vetten38.7 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten95.2 g
waarvan suikers15.9 g
Vezels10.7 g
Eiwitten41.3 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Maak kruiselings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op hoog vuur. Leg de aubergine op de schil in de pan en bak 2 minuten. Verlaag het vuur, draai de aubergine om en bak nog 5 minuten. Snijd ondertussen de ui in halve ringen.

Roosteren
2

Meng in een kleine kom per persoon: 3/4 tl Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie. Haal de aubergine uit de pan, leg ze op de schil op een bakplaat met bakpapier en smeer in met de kruidenolie. Rooster de aubergine 13 - 16 minuten in de oven. Bak het Turks broodje de laatste 3 - 4 minuten mee.

Parelcouscous koken
3

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pot met deksel voor de parelcouscous. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Voeg de parelcouscous toe aan de pot met deksel. Kook in 12- 14 minuten gaar en giet daarna af. Meng in een kleine kom de labne met 1/2 tl water per persoon en breng op smaak met peper en zout. 

Kippendijfilet bakken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui en kippendijreepjes in 5 - 7 minuten rondom bruin. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Snijd de peterselie en munt fijn.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Parelcouscoussalade maken
5

Meng vervolgens de tomaat en de helft van de verse kruiden met de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout. Rol met de palm van je hand de granaatappel over het aanrecht en oefen lichtjes druk uit zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel open en haal de granaatappelpitjes uit de schil. Gebruik 1/4 van de pitjes uit de granaatappel per persoon. 

Serveren
6

Snijd het broodje open. Besmeer met de geroosterde-paprikasaus. Beleg met de gebakken ui en kippendijreepjes. Besprenkel de labne-dressing eroverheen. Verdeel de parelcouscoussalade over de borden en serveer 1/2 aubergine per persoon erop. Garneer de parelcouscous en aubergine met de overige verse kruiden en granaatappelpitjes. Verkruimel de witte kaas erover.