Skip to main content
Veggie gehaktballetjes met witte kaas
Veggie gehaktballetjes met witte kaas

Veggie gehaktballetjes met witte kaas

met parelcouscous, mini-romatomaten en verse kruiden

3.9
(94)

Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Haver
Soja
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Mini-romatomaten

½ stuk(s)

Ui

5 stuk(s)

Boulettes Very Chouettes van de Vegetarische Slager®

(Bevat: Gluten, Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten: Selderij, Mosterd)

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja)

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Yoghurtdressing

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Mosterd)

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1.5 el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3081 kJ
Energie (kcal)736 kcal
Vetten31.9 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten77.6 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels18.3 g
Eiwitten28.4 g
Zout2.6 g
Potassium442.9 mg
Calcium29.8 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Grote kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snijd de wortel in dunne schijfjes.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Bereid de bouillon.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Parelcouscous bereiden
2
  • Verhit 1/3 van de olijfolie in een sauteerpan met deksel op hoog vuur. Bak de ui 1 - 2 minuten.
  • Blus af met de witte balsamicoazijn. Verlaag het vuur naar middellaag. Voeg de parelcouscous, de bouillon en de Afrikaanse kruidenmix toe. Breng op smaak met peper en meng goed. 
  • Leg de mini-romatomaten op de couscous. Dek de pan af en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar.
Bakken
3
  • Meng in een grote kom de wortelschijfjes en de vegetarische gehaktballetjes met de knoflook en de overige olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de kruiden fijn.
  • Verkruimel de witte kaas.
Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous en de mini-romatomaten over de borden. 
  • Schep de wortelschijfjes en de vegetarische gehaktballetjes erbovenop.
  • Besprenkel met de honing. Garneer met de verse kruiden en de witte kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders