Pie met pulled chicken en pompoen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pie met pulled chicken en pompoen

Pie met pulled chicken en pompoen

met koolsalade, citroenboontjes en geroosterde patatjes

De pompoenpit is de kampioen onder de zaden en noten door het hoge magnesiumgehalte. Dit mineraal is onder andere essentieel voor een gezonde bloeddruk.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Soja
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Pompoenblokjes

⅓ zakje(s)

BBQ-rub

150 gram

Pulled chicken

1 takje(s)

Verse rozemarijn

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Appel

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Rode kool, witte kool en wortel

75 gram

Sperziebonen

25 gram

Piccalilly

(Bevat Soja, Tarwe, Mosterd)

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme kippenbouillon

1.5 el

Olijfolie

½ el

Rodewijnazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4952 kJ
Energie (kcal)1184 kcal
Vetten75.7 g
waarvan verzadigd24.1 g
Koolhydraten75.4 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels15.9 g
Eiwitten44.4 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Rasp
Saladekom
Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Meng in een kom de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelen ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Pulled chicken bereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, knoflook, pompoenblokjes en BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Blus af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en verlaag het vuur. Voeg de pulled chicken, de bouillon, de rozemarijntakjes en de zure room toe (zie Tip 1). Roer goed door, dek af en kook 6 - 8 minuten op laag vuur (zie Tip 2).

Tip 1: Trek eventuele grote stukken pulled chicken voorzichtig met 2 vorken uit elkaar.

Tip 2: Is de vulling erg vochtig? Haal de laatste paar minuten het deksel van de pan en kook op hoog vuur.

Pie bakken
3

Schep de rozemarijntakjes uit de pan. Schep de pulled chicken in een ovenschaal die net iets kleiner is dan het bladerdeeg. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in en snijd de bovenkant kruislings in. Verdeel de pompoenpitten over het bladerdeeg en bak 15 - 20 minuten samen met de aardappelen in de oven.

Koolsalade maken
4

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en bewaar apart. Pers de citroen uit. Meng in een saladekom de mayonaise, appel, rode kool, witte kool, wortel en 1/2 el citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout, schep om en bewaar apart.

Sperziebonen bereiden
5

Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in 3 - 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel onder koud water. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de sperziebonen 2 - 3 minuten al roerend. Blus af met het overige citroensap en voeg 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Bak nog 1 minuut al roerend.

Serveren
6

Zet de pie op tafel. Serveer met de koolsalade, de geroosterde patatjes, de piccalilly en de citroenboontjes.