Skip to main content
Smokey tostada's met zwarte bonen
Smokey tostada's met zwarte bonen

Smokey tostada's met zwarte bonen

kies en mix toppings: kruidige limoensaus, peterselie, tomaat en meer!

Door deze tostada's waan je je even in Latijns-Amerika! De tostada is een geroosterde of gefrituurde tortilla en vormt de basis van je gerecht.

Labels:
Plantaardig
Extra groente
Familie
Bron van vezels
Allergenen:
Tarwe
Soja
Gerst
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

75 gram

Vegan gehakt

(Bevat: Soja, Gerst, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Haver, Rogge, Selderij, Tarwe, Gluten)

1 stuk(s)

Wortel

¼ pak(ken)

Zwarte bonen

50 gram

Passata

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Veldsla

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1.5 el

Water voor saus

½ tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2986 kJ
Energie (kcal)714 kcal
Vetten35.7 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten67.6 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels18.1 g
Eiwitten25.7 g
Zout2.5 g
Potassium192.1 mg
Calcium54.6 mg
Iron2.1 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui. 
  • Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in dunne schijfjes.
  • Verhit de zonnebloemolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui en wortel, afgedekt, 6 - 8 minuten.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Saus maken
2
  • Snijd de helft van de limoen in partjes. Pers de overige limoen uit.
  • Snijd de peterselie fijn. Snijd de tomaat in blokjes. 
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de suiker en per persoon: 1/2 el water en 1 tl limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
Vulling maken
3
  • Voeg de zwarte bonen en het gerookt paprikapoeder toe aan de groenten. Stamp het geheel met een aardappelstamper tot een grove puree.
  • Voeg het plantaardig gehakt en de passata toe en bak nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom per persoon: 1 el water en 1/2 el zonnebloemolie. 
  • Besmeer de tortilla's met het water-oliemengsel en leg, met de ingesmeerde kant naar beneden, op een bakplaat met bakpapier.
Serveren
4
  • Verdeel de vulling over de tortilla's en druk plat met een lepel. Bak de tortilla's 5 minuten in de oven.
  • Serveer alle toppings apart op tafel: de sla, tomaat, peterselie, saus en limoenpartjes.
  • Laat iedereen zelf de tostada's beleggen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

met uienchutney, tomaat en oude kaas
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Cheeseburger op pitabrood

Cheeseburger op pitabrood

met sla, tomaat en piccalilly-mayonaise
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten
Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Kipfajita met paprika en rijst met een twist

Kipfajita met paprika en rijst met een twist

met witte kaas, limoen en mangochutney
Veggie + Protein - Parelcouscous met garnalen als extra

Veggie + Protein - Parelcouscous met garnalen als extra

met gepofte kikkererwten, feta en geroosterde groenten
Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

met sperziebonen en geschaafde amandelen
Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

met broccolini, gekleurde wortel en citroenmelissesaus
Snelle roerbak met rookworst in tomatensaus

Snelle roerbak met rookworst in tomatensaus

met rijst, zure room en verse peterselie

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

met rijst, frisse maissalsa en BBQ-rub
Traybake met kipdrumsticks

Traybake met kipdrumsticks

met Surinaamse kruiden en ingelegde ui
Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

met noedelsalade en sesamzaadjes
Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

met citroen, amandelschaafsel en courgette
Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

met knapperige appel-komkommersalade
Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

met taco's, zure room en salsa
Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

met vers basilicum en kleine rucolasalade
Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

met kokosmelk, limoen en paprika
Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

met kerstomaten en komkommersalade
Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

met verborgen groenten voor kinderen: tomaat en zoete aardappel
Flatbreadpizza's met smokey garnalen

Flatbreadpizza's met smokey garnalen

met witte kaas, rucolasalade en groene puntpaprika
Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

met kerstomatensaus en balsamicocrème
Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

met frisse salade van botersla en radijs
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met witte kaas, verse kruiden en frisse rucolasalade
Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

op een streetfoodbroodje met aardappelwedges en verse kruiden
Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

met cheesy romige spinazie en citroenmayonaise
Steak met aardappelsalade met dilledressing

Steak met aardappelsalade met dilledressing

met gebakken ui, radijs en sperziebonen
Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

in champignon-tomatensaus met Siciliaanse kruiden
Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

met pistachenoten, appelsiendressing en koriander