Skip to main content
Tortilla's met gehakt in Aziatische gember-limoenmarinade
Tortilla's met gehakt in Aziatische gember-limoenmarinade

Tortilla's met gehakt in Aziatische gember-limoenmarinade

met knapperige groenten, mais en pinda's

4.4
(5,1K)

In dit recept serveer je tortilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met een vulling uit de Aziatische keuken. Een verassend lekkere combinatie!

Allergenen:
Soja
Tarwe
Pinda's
Mosterd
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Limoen

70 gram

Maïs in blik

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

100 gram

Rundergehakt

(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

¼ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

30 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

50 gram

Witte kool en wortel

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)881 kcal
Energie (kJ)3684 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers12 g
Vezels9.1 g
Eiwitten33.1 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Koekenpan
Kleine kom
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de limoen in partjes.
  • Laat de mais uitlekken en bewaar apart in een kom.

Tip: Je kunt de tortilla‘s ook zonder oven opwarmen. Bak ze dan kort één voor één in een pan vlak voor serveren.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Gehakt bakken
2
  • Meng in een kleine kom de knoflook, gember, sojasaus en 1/2 el water per persoon tot een marinade (zie Tip).
  • Pers er vervolgens 1 limoenpartje per persoon boven uit.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. 
  • Fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak in 3 - 4 minuten bruin.
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Specerijen bereiden
3
  • Voeg de marinade toe aan de pan met rundergehakt en bak nog 2 - 3 minuten. 
  • Hak ondertussen de pinda's en de verse muntblaadjes grof.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, de zoete Aziatische saus en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 el water (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt met per persoon: 1 tl mayonaise en 2 el yoghurt.

Serveren
4
  • Serveer de mais, slamix, gesneden witte kool en wortel, pinda's, verse munt, limoenpartjes en het gebakken rundergehakt allemaal in verschillende kommen.
  • Serveer met het mayonaisesausje.
  • Verdeel de mini-tortilla's over de borden en laat iedereen zijn eigen tortilla beleggen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders